Regionalni vodovod stipendira najbolje studente UCG, među njima i jedna Novljanka

Regionalni vodovod stipendira najbolje studente UCG, među njima i jedna Novljanka

1
Podijeli

Ministar održivog razvoja i turizma, Pavle Radulović uručio je 7 jednogodišnjih stipendija najboljim studentima Tehničkih fakulteta i Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na osnovu konkursa koji je raspisalo Javno preduzeće Regionalni vodovod Crnogorsko primorje.

Već drugu godinu Regionalni vodovod raspisuje konkurs za dodjelu stipendija od po 200€ na mjesečnom nivou najboljim studentima, ulažući u znanje i pružajući konkretnu podršku najkvalitetnijim studentima, intelektualcima i budućim akademskim građanima, koji će znanje usmjeriti ka daljem unaprjeđenju kulturnog, intelektualnog i ekonomskog ambijenta u državi.

Picerija i restoran

Ministar Radulović je nakon ceremonije dodjele stipendija kazao da je zadovoljan što Regionalni vodovod nastavlja sa stipendiranjem najboljih studenata Univerziteta Crne Gore:

– Naše Ministarstvo u kontinuitetu ističe da nema vizije razvoja koja se ne oslanja na jačanje kadrovskih kapaciteta. Stoga, poručio bih mladim ljudima, uz čestitke na dosadašnjem uspjehu i osvojenim stipendijama, da nastave sa sticanjem novih znanja i vještina, te da samo kroz cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe mogu obezbijediti sigurnu i perspektivnu budućnost. Konstantno ulažući u svoje obrazovanje i dodatno razvijajući stečene vještine, doprinosite, ne samo ličnom razvoju, već i sveukupnom društvenom progresu i uspjehu organizacija u kojima ćete primjenjivati svoja znanja i vještine nakon završetka studija. U tom pravcu, najbolji studenti će uvijek imati podršku Vlade Crne Gore i Ministarstva održivog razvoja i turizma – istakao je Radulović.

Direktor Regionalnog vodovoda, Goran Jevrić je naglasio da je ovo samo jedan od koraka Regionalnog vodovoda usmjerenih na kadrovsko jačanje kompanije, a nada se da će i drugi privredni subjekti u Crnoj Gori pomoći uspješnim mladim studentima koji zaslužuju pažnju:

– Kao kuriozitet ističem da su ove godine ponovo dobili stipendije neki od studenata kojima su one dodijeljene i prošle, što samo govori da se zaista radi o najboljim studentima, kao i da su naša pravila za dodjeljivanje stipendija jasna i transparentna. Do Nove godine ćemo raspisati konkurs za angažovanje do 10 lica, sa ili bez prethodnog radnog iskustva, ali sa fakultetskim obrazovanjem, koja će se baviti aktivnostima u oblasti razvojnih projekata Regionalnog vodovoda – od fabrike vode do početka građenja druge faze regionalnog vodovodnog sistema, jer, samo uz jačanje kadrovskih kapaciteta, možemo očekivati uspješnu realizaciju tih razvojnih projekata – istakao je Jevrić.

Stipendije su dobili Mihailo Micev (indeks uspjeha 10) Elektrotehnički fakultet, Ivana Banićević iz Herceg Novog (indeks uspjeha 9,96) Metalurško-tehnološki fakultet, Nikola Radanović (indeks uspjeha 9,94) Ekonomski fakultet, Dejan Drašković (indeks uspjeha 9,36) Ekonomski fakultet, Mićo Kontić (indeks uspjeha 9,14) Elektrotehnički fakultet, Jelena Starčević (indeks uspjeha 9,06) Ekonomski fakultet i Luka Martinović (indeks uspjeha 9,22) Elektrotehnički fakultet.

U ime studenata, dobitnika stipendija, Mihailo Micev (Elektrotehnički fakultet) i Jelena Starčević (Ekonomski fakultet) zahvalili su se Regionalnom vodovodu, kao kompaniji koja je prepoznala njihov trud i valorizovala njihov uspjeh u toku dosadašnjih studija, te time dala primjer i drugim privrednim subjektima u Crnoj Gori kako treba cijeniti uspješne buduće mlade kadrove i pružiti im podsticaj da kontinuiranousavršavaju svoja znanja i sposobnosti jer, u konačnom, na mladima ostaje svijet.

Uručenju stipendija su, u ime Upravnog odbora Regionalnog vodovoda, prisustvovali g. Dragan Asanović predsjednik i g. Đorđe Vukčević član Upravnog odbora.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code