REHABILITACIONI KAMP ZA DJECU LIJEČENU OD MALIGNIH BOLESTI I NJIHOVE PORODICE...

REHABILITACIONI KAMP ZA DJECU LIJEČENU OD MALIGNIH BOLESTI I NJIHOVE PORODICE – SAMO HRABRI MOGU SVE!

189
0
Podijeli

Zahvaljujući donacijama građana Crne Gore, koji svoj sitniš ostavljaju u donatorskim kutijama Udruženja „FENIX”, članovi ove humane i prijekopotrebne NVO, uspjeli su da organizuju i isfinansiraju prvi rehabilitacioni kamp za djecu liječenu od malignih bolesti i njihove porodice.

Ovo su saopštili Radiju Jadran iz Udruženja roditelja djece oboljele od dječijeg kancera, Fenix Crna Gora.
Rehabilitacioni kamp nazvan „SAMO HRABRI MOGU SVE”
za djecu starosti od 5 do 18 godina liječenu od malignih bolesti i njihove porodice biće organizovan na Veruši od 5. do 12. avgusta 2014. godine.
Cilj kampa je jačanje imuniteta, opšte otpornosti i psihofizičkog zdravlja djeteta nakon intezivne terapije citostaticima, kao i jačanje i ujedinjenje porodice kao cjeline nakon duge razdvojenosti tokom liječenja – navode iz ovog udruženja.
Osnovna ideja kampa jeste da im se pruži što više zabave i uživanja u dnevnim aktivnostima. U kampu će biti organizovan kreativni, sportski i zabavni program. Dnevne aktivnosti planirane su od 8h do 21h svakog dana. U kampu će biti prisutni animatori, doktor i psiholog.
Biće organizovane psihološke radionice pod stručnim vođstvom koje će omogućiti učenje o raznim aspektima bolesti i kako se nositi sa njom.
Ovakav način druženja stvara nova prijateljstva koja će postati veliki izvor podrške.
Svako dijete može uvidjeti da nije samo u svojoj borbi, da živi punim životom, bez obzira na bolest – zaključuju iz Udruženja Fenix.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code