Rekonstruisano „Zaječarko“ mulo u Baošićima

Rekonstruisano „Zaječarko“ mulo u Baošićima

8
Podijeli

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore završilo je rekonstrukciju i adaptaciju tzv. „Zaječarskog“ mula u Baošićima. Nakon demontaže postojećih oštećenih djelova mula obavljena je podvodna izgradnja temelja na kojima su dodati armirano betonski zidovi u cijelom obimu postojećih gabairita mula, saopšteno je iz Morskog dobra.

Takođe, obavljeno je i poprečno postavljanje armirano betonskih greda koje su dale dodatnu čvrstinu samom mulu. Akvatorijum unutar mandraća je očišćen od ostataka materijala, te je stvorena dovoljna dubina za nesmetan i siguran vez plovila lokalnog stanovništva.

Picerija i restoran

U narednih nekoliko mulo će biti infrastrukturno opremljeno, odnosno biće postavljene bitve i alke.

Radovi su trajali nešto kraće od previđenih 30 dana, a za rekonstrukciju ovog pristaništa Javno preduzeće je izdvojilo 39.842,42 eura.

Najavljuju ovih dana i rekonstukciju oštećenog pristaništa na Žanjicu.

8 Komentari

  1. Fino je da se nesto desava i radi,popravlja,mijenja…necu da ulazim u to koliko je kostala rekonstrukcija i radovi,to je vec druga prica….Tacno je da su radovi izvrseni ali uopste nisu tacne cinjenice koje se navode u tekstu…mulo uopste rekonstruisano u cijelom obimu postojecih gabarita mula,tacnije sami pocetak mula,nekih 4.5 metara je ostao stari,ispucao i malo je smijesno,ako se vec nesto radilo da se ne uradi sve….a kao drugo netacno je i da je ociscen akvatoriji unutar mula,kao i oko njega…ima jos nekih sitnih ostataka unutar,i vecih,van mula…a dubina unutar samog mula je ostala ista ili plica.

  2. Staroga načina više nema nažalost,sve mora da se radi brzo i po novome,njje važan ni izgled,ni koloiko će trajat ,samo beton u kalup.A kako i da bude kad niko od mještana više ništa ne radi, čak ni rabotu da vodi,stare majstore su mladi menadžeri ćušnuli

  3. Od mula koje je, bilo, kulturno istorijsko dobro i nesto sto predstavlja stari nacin gradnje mandraca i mula na nasem priobalju, vi ste npravili ruznu,betonsku gradjevinu , koja odudara od svega sto nasa obala treba da predstavlja. Jos se hvale investicijom.
    U tom duhu ste i stare kamene parapete, poceli da mjenjate betonskim.
    Podrzavam sve sto je lijepo i novo i popravljeno, ali bi volio ,da pored toga,bude i u skladu sa nasim starim nacinom gradnje.

    25

Ostavite komentar

*

code