Početna Društvo Rekonstrukcija dijela Šetališta, od Igala do Rafaella, u prekidima, traje tri godine

Rekonstrukcija dijela Šetališta, od Igala do Rafaella, u prekidima, traje tri godine

15

Nakon nekoliko mjeseci pauze zbog turističke sezone, završni radovi, popločavanje dijela Šetališta Pet Danica od Galeba do konobe Raffaello behaton pločama trebalo bi da počne do kraja mjeseca.

Nastavak radova ovoga puta “koči” nedostatak oko 25 hiljada eura koje bi trebalo da obezbijedi Morsko dobro, u suprotnom i lokalna uprava “voljna je da isfinansira završetak radova”, kazali su ranije Radiju Jadran u Agenciji za izgradnju i razvoj grada.

Uz to, još nije definisano ni da li će dosadašnji izvođač radova, barska kompanija Đokić group okončati započeto, ili će se tražiti drugi izvođač, kazali su nam u Agenciji.

Sa druge strane, u kompaniji Đokić group tvrde da su otvoreni za svaki dogovor. Vlasnik, Osman Đokić kaže za Radio Jadran da nije odustao, te da on u cijeloj priči nije sporran:

“Spreman sam da Agenciji izađem u susret da to što lakše i brže završimo i došao bih kad god bi me pozvali da nastavimo posao. Isto tako na raspolaganju sam i ako bude trebalo da raskinemo ugovor”, kazao je kratko Đokić.

Uređenje šetne dionice u dužini od 365 m nekoliko puta je obustavljano zbog loše definisanih projektnih rješenja, lošeg vremena, sezone, zatim naknadnog proširenja staze prije restorana Mimoza, ali i povećanja PDV-a sa 17% na 21%, što je dodatno poskupilo vrijednost čitavog projekta za 4%. Tako je sa prvobitno ugovorenih 360 hiljada eura rekonstrukcija dostigla cifru od skoro 400 hiljada eura.

Behaton ploče dopremljene su prije početka sezone i čekaju ugrađivanje, a osim toga, preostala je ugradnja klupa, rasvjete, zelenila i kanti za otpatke.

Ti radovi, ukoliko bi vrijeme “dozvolilo” trebalo bi da budu okončani za nekih mjesec, odnosno do kraja novembra.

Podsjetićemo, da je ovaj posao na Šetalištu počeo u oktobru 2015. gpodine. U I fazi rekonstrukcije položeno je 360 metara cijevi FI 500 i 60 metara cijevi FI 400, 12 šahtova sa svim pratećim priključcima, prekidna komora, kao i 5 konstrukcija kišne kanalizacije. Time je riješen dugogodišnji problem otpadnih voda, kao i polaganja cijevi i bulžira za sve elektro i telekomunikacione kablove. Druga faza podrazumjevala je proširenje Šetališta i postavljanje odgovarajućih elemenata ograde, dok treća faza predviđa popločavanje i postavljanje rasvjete.

15 Komentari

 1. Ako se popločavanje izvrši kao od Forte Mare do hotela “Plaža”, bolje je da se ne izvodi. Ono je ruglo. Zna li neko iz Opštine ko je izvođač i koga su platili kao nadzornog organa. Svaka deseta ploča klepeće. To su prvo primjetili biciklisti, a sada to vidimo i mi koji prođemo tamo. A ploče su nekvalitetne, svaka peta orubljena.

 2. Ko je izmislio taj podatak za ugradnju.
  Pdv je godinama bio 19%,
  pa povećan na 21%.Znači preračunatom stopom od 1,96
  Ukupno povećanje bi bilo 7.000€.
  Međutim služe se malverzacijama,kao i uvjek.

  7
  1
 3. Eto kad je Nikša bio direktor Agencije onda se vrištalo da je nesposoban da završi šetalište, a niko se nije pitao valja li projekat, radi li se po papirima, ima li para i sl.
  Onda je došao neko drugi i uradio još manje.
  Šetalište je katastrofa. Uništena plaža, rasvjeta cvika, biljke osušene, ograda ko na kadi, voda ne otiče. I niko to ne popravlja (zove Đokića da popravi jer se sam nudi?).
  A sad je za sve kriv PDV ?.
  Iako je usluga izvršena po starom PDV.

  8
  3
 4. Vjerovatno sad najviše negoduju isti oni koji su prije koju godinu peticijom spriječili početak radova. Inače, ispada da je onaj prošireni dio u stvari proširen samo da bi se tamo postavili dodatni stolovi tokom sezone.

  14
  3
 5. A šta ste očekivali?kad se kod nas šta završilo u roku…Tobože svi nešto rade a mi nikud s mjesta…Čekamo članstvo u EU i da bježimo iz ludila…neuredjenog,ne urbanizovanog,jadnog i nestećnog grada…365 metara šetališta pločaju čitavu vječnost,a morsko dobro kad mi neko pomene naježim se…koje crno dobro 🙁

 6. 1. Kada je počet projekat popločavanja šetališta, PDV je bio 19 a ne 17%!

  2. Povećanje cijene sa 360.000 na (skoro)400.000 je 40.000 eura a to je u odnosu na početnu cijenu 11,11%!!

  3. Povećanje cijene sa 360.000 zbog povećanja poreza je “svega” 6.050,42€.

  Sada nam potanko objasnite gdje je narasla cijena za dodatnih “skoro” 33.949,76€?

  26
  2
  • A nema Danijele što voli da se slika.
   Možda ovaj put bjde talično.
   A što se sad čeka, nema turista, nema kiše, ni slava, ni ugradnjablagdana, ni Bajrama….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code