Početna Društvo Rekonstrukcija magistrale završava do kraja nedjelje

Rekonstrukcija magistrale završava do kraja nedjelje

13

Rekonstrukcija dijela magistralnog puta M1 u Igalu, od skretanja za Servisnu zonu do ulaska u naselje Šištet, trebalo bi da bude gotova do kraja nedjelje.

To je plan izvođača radova, podgoričkog Tehnoputa, koji je zbog niza otežavajućih okolnosti kao što su nepovoljni vremenski uslovi i stanje na terenu, probio prvobitni rok, 15. maj.

Picerija i restoran

Gradilište u dužini od 700 m trebalo bi da bude konzervirano do septembra, a saobraćaj ponovo uspostavljen dvijema trakama, potvrdio je Radiju Jadran šef gradilišta, Marko Ljujić.

– Nadamo se do kraja nedjelje da će sve biti gotovo. Preostalo je da još ugradimo separator 2 i asfaltiramo nekih 150 m. Na početku dionice kod restorana Mandrapa počelo je postavljanje trotoara, vrijeme nam uglavnom ide na ruku tako da uspijevamo da odradimo više posla, kaže Ljujić.

Podgorički Tehnoput pretprošlog vikenda počeo je sa asfaltiranjem pomenute dionice. Kako nam je Ljujić ranije saopštio, na terenu je angažovano preko 50 radnika sa mehanizacijom.

U drugom dijelu rekonstrukcije, koji bi trebalo da krene nakon sezone, od Instituta do skretanja za Mojdeški put trebalo da se postavljaju kolektorske cijevi u dužini do 400 m podijeljenih u 7 dionica i 6 separatora.

– Mi smo uradili 100 m kolektora 2 i priključili se na postojeću atmosfersku kanalizaciju, preostalo je još 300 m. Do sada je ukupno postavljeno 400 m. Obavljeno je oko 90% posla, kazao je ranije Ljujić.

Rekonstrukcija dijela magistralnog puta M1 Debeli brijeg – Kotor, od skretanja za Servisnu zonu do skretanja za Mojdeški put, odnosno sada do skretanja za Šištet, krenula je početkom februara. Na predviđenoj dionici od 2,2 km nakon završetka radova trebalo bi da budu ugrađene kolektorske cijevi za odvođenje atmosferskih voda i prečišćavanja preko sepratarora ulja i naftnih derivata.

Čitav posao finansira Uprava za radove sa 1,8 miliona eura.

13 Komentari

 1. Nastavak radova, nakon sezone znači da će grad biti blokiran sanacionim radovima magistrale sve do sljedećg ljeta!?

  I ako saberemo: bolakada cijelo proljeće + ustaljena blokada tokom ljeta zbog turista + blokada nakon ljeta, ko zna do kada …

  Pitam se kada će nas odblokirati?

  15
 2. Resetke za odvod atmosferskih voda štrče iz asfalta na više mjesta na nizbrdici od sprtske hale..
  Nekada se moglo privremeno zaustaviti kolima kod Mandrape i pokupit roštilj i nausput kupit hleb u pekaru do,a sad tu stoji razlika izmedju puta i trotoara pola metra…Zbog te razlike ima da se stvori baruština posle prve kiše- koliko su zemlje/puta ponijeli…I posle sve ove patnje i čekanja semafora Krušo sa svojim kamionima,mikserima ima da uništi sve za kratak period…

 3. Za dionicu od 700 m im je trebalo 4 PUNA MJESECA…ne smijem ni da pomislim koliko će im mjeseci trebati od sportske hale do Nikčevića…

  43
  3
 4. Sta su radili kad je bilo lijepo vrijeme?Njih 45 na bulevar u Pg a 5 u Igalo pa im sad odjednom vrijeme krivo ..ovo samo odje moze da prodje,ko ce nama da plati auta sto slomismo?Karambol tek pocinje na jesen moji Novljani dragi ,nego moze im se zna se cija su firma

  33
  2
 5. a ko ce meni da plati auto sto slomih svaki dan ? ,nisu u stanju makar alternativni put da naspu nego dzabalebare njih 5 do prije neki dan dok ne zavrsise bulevar ,pa sad se hvale odjednom kako ima 50 radnika i krivo im vrijeme odjednom,dje su bili kad je bilo vedro? ..nego ovo samo kod nas moze da prodje zna se ko je vlasnik …

  34
  1
 6. Zatvoriti “zilu kucavicu” u susret turistickoj sezoni, moze samo neko bez zrna pameti. U civilizovanim drzavama ovakvi radovi se izvode u tri smjene, radi se nocu, pod reflektorima, i posao se zavrsava u najkracem roku. Ovo kod nas traje i traje, po 3 do 4 radnika na terenu od kojih najcesce 2 rade a 2 gledaju. Popodne nigdje nikoga, ali semafor radi. Sta reci a ne zaplakati… od septembra opet kopanje, ko prezivi pricace.

  59
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code