Rekonstrukcija prijemnog bloka i bolničkog kruga u risanskoj bolnici

Rekonstrukcija prijemnog bloka i bolničkog kruga u risanskoj bolnici

1
Podijeli

Predstavnici resornog Ministarstva, Fonda za zdravstvo i Opštine Kotor su podržali rekonstrukciju prijemnog bloka i bolničkog kruga Specijalne bolnice „Vaso Ćuković“ u Risnu i obećali maksimalnu pomoć.

Menadžment ove bolnice je kandidovao projekte za kapitalni budžet za sljedeću godinu, s tim što će nastojati da se u ovoj godini završi projektna dokumentacija, kazao je za Skala radio direktor bolnice u Risnu, dr Vlado Popović.

Picerija i restoran

– Sa predstavnicima opština Kotor, Herceg Novi, Budva i Tivat, koje gravitiraju ovoj bolnici pokušaćemo da realizujemo projekat uređenja bolničkog kruga. Započeta je i izrada projektne dokumenatacije za sanaciju fasade i tu smo ušli u projekat energetske efikasnosti koji radi Ministarstvo ekonomije u saradnji sa Svjetskom bankom. Planirano je da radovi krenu krajem ove godine – podsjetio je Popović.

Uređenje bolničkog kruga iznosi oko 815 hiljada eura, po projektu 215 hiljada i to prvi blok oko 615 hiljada eura zajedno sa građevinskim radovima i kompletnom novom opremom.

Biće uređen potpuno novi parking za građanstvo i bolnička kapija koja će odvojiti službeni ulaz, ulaz za bolnička vozila i kola Hitne pomoći. Biće napravljeni i odvodi atmosferskih voda, kao i nova svjetlosna signalizacija.

Po svim proračunima projektanata radovi će trajati najduže dva mjeseca.

1 komentar

  1. Ono je sramota i grada i države,ne samo zgrada nego i okolina,koja je prljava i zapuštena puna papira ,otpada ,užasno. Za čišćenje ne trebaju investicije nego kultura življenja.Mene je kao građanina sramota !

Ostavite komentar

*

code