Početna Društvo Rekonstrukcija rasvjete u Novom, poručeno još 100 novih stubova

Rekonstrukcija rasvjete u Novom, poručeno još 100 novih stubova

11

Prilikom posljednjeg velikog nevremena i grmljavine u Kamenarima, prije par mjeseci, na dijelu od hotela Casa del Mare, prema Lalovini i na magistrali prema školi, 25 uličnih svjetiljki je pregorelo. Preduzeće “Stambeno komunalno” DOO još nema ni nadležnost za servisiranje tih svjetiljki, niti rezevrnih djelova, kao ni saglasnost firme Hesa Lajt, koja je neophodna kako bi se problematične svjetiljke uklonile i servisirale, kazao je za Radio Jadran direktor “Stambeno Komunalnog” preduzeća, Branko Crnogorčević.

– U više navrata smo problem prijavljivali i Opštini i Hesa Lajtu. Bila su neka obećanja da će se to riješiti. S obzirom na to da je Hesa Lajt bankrotirala, trenutno smo u kontaktu sa pravnim nasljednicima i jedan broj lapmi je poručen po hitnom postupku, da bi se kritične tačke servisirale – kazao je Crnogorčević.

Pored neosvjetljenog ovog dijela u Kamenarima, postoji još nekoliko lokacija  koje su u mraku, poput one u Meljinama, od Bolnice do kompleksa Lazure, kao i jedan dio rivijere u Baošićima i Bijeloj. Crnogorčević navodi da je većina kvarova, odnosno oštećenja stubova nastala prilikom izgradnje kolektora.

Poručeno je preko 100 novih stubova, jedan dio isporuke je pristigao i radnici su već na terenu.

– Radićemo Bijelu, jedan dio koji je ispkopan. U Baošićima  rekonstrukciju. Đenoviće takođe, ekipe su tamo, rade neke zahtjevnije građevinske radove. Na dva polja, ukupne dužine oko 45m, trenutno se obavlja iskopavanje, kako bi se zamjenila instalacija. Za par dana stižu stubovi od 3m, pa ide zamjena trulih i oštećenih stubova u Đenovićima, kao i na mjestima na kojima nedostaju u Baošićima. Postavljamo i neke stare lampe, koje smo serivisirali i ponovo ih vraćamo u pogon – objasnio je Crnogorčević.

Preduzeće “Stambeno komunalno” je još prije 40-ak dana dobilo saglasnost Opštine za sredstva za nabavku stubova. Tenderski postupak traje 30 dana uz 8 dana za pravo žalbi, zbog čega se stubovi postavljaju tek sad, objašnjava Crnogorčević.

U planu su rekonstrukcije šetališta, komplet kroz Đenoviće i Baošiće, kroz Bijelu, osim dijela ispred Doma, koji je već saniran. Stubovi će biti zamjenjeni i na potezu od tunela na Toploj do Jahtnig kluba, kao i dio u Meljinama, za koji će biti prebačeno i napajanje sa jedne na drugu trafo stanicu.

Iako djeluje da “Stambeno komunalno” ne vodi računa o gradskoj rasvjeti, problem usložnjava neispunjavanje ugovornih obaveza danske firme Hesa Lajt, koja je bankrotirala.

11 Komentari

 1. Ovo sto radi Komunalno na celu sa Crnogorcevicem je pokusaj, za vas dragi gradjani, da se rasvjeta odrzi na aparatima, da ne ostanete u kompletnom mraku. Ugovor su smislili DRK i ekipa, a potpisala Natasa Acimovic, pa se njima lijepo obratite za sve probleme.

 2. Branko Crnogorcevic je jedini bezuslovni radnik u Opstini. Toliki entuzijazam ce biti nagradjen smjenom, zarad partijskih udomljavanja, mada je 1. Klauzula sporazuma nove koalicije “depolitizacija”.. prica za malu djecu.

  2
  9
 3. Ne dirajte Branka Crnogorčevića iz Stambeno Komunalnog dok god ne vrate normalnu rasvjetu u gradu. I njega lično strpajte u korpu da skida ovo smeće od rasvjete. Ni proradila rasvjeta nije, a već ih je gomila pregorelo, ludilo za djecu iz jaslica.

  13
  4
 4. sve ove price vezane za javnu rasvjetu su samo odraz nase vlasti drustva i naroda ,Totalna neodgovornost lopovluk nesposobnost korupcija itd.U ovu nesretnu opstinu nikad niko nije odgovarao za bilo sta zato i jesmo gdje smo.Sve dok se ne uvede ,,PORIJEKLO IMOVINE,, i sve ostale stvari tipa fiskalni racuni ,porezi itd nikad naprijed ni HN ni CG .KOLEKTOR JAVNA RASVJETA VODOVOD PUTEVI su samo krpezii kostaju gomilu para dok se svi UGRADE u zavrsnu cijenu.Drzavni dug raste omladina u trafiku ,,bijelog praha,, a penzioneri izdrzavaju po 3 generacije.GRCKI scenario je vec blizu pred ulazna vrata

  12
 5. Pocetak-kraj setalista iz Meljina … totalni mrak 16. Jun .. sva sreca sto nemaju kome da svjetle.. Sprdnja od price o nadleznostima i bankrotu necega u Danskoj.. pa uzdite fenjere, ne brukajte se..ma ustvari sedite doma kad ne znate raditi…

  11
 6. Maknete li ovog Crnogorcevica sa mjesta direktora mnogo cete pogrijesit. Uradio vise za svoja 3 mjeseca nego svi direktori zajedno za 10 godina. Mlad, obrazovan, lojalan gradu i nas Novljanin.

  7
  17
 7. Malo je sto stubova, prošli (i dalje na odgovornim mjestima) su potrošili milione da bi mi imali grad u mraku. Odgovarnosti nema, kao i u drugim rabotama koje građani plaćaju.

  18

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code