REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA BIĆE ZAVRŠENA U OVOJ GODINI

REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA BIĆE ZAVRŠENA U OVOJ GODINI

148
0
Podijeli

Iako je rekonstrukcija šetališta zvanično počela, bez obzira što mehanizacije još nema na terenu, Novljani su pred početak realizacije ove investicije skeptični i pitaju se da li će ploče kojima će se šetalište obložiti, biti uklonjene, kao što je to urađeno na šetalištu ispred hotela Perle u Meljinama, zbog ugradnje kolektorskih cijevi.

Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog vodi poslove rekonstrukcije preostalog dijela šetališta od Milašinovića plaže do restorana Galeb u Igalu.
Te poslove neophodno je obaviti u ovoj godini, s obzirom da su za to obezbijeđena sredstva iz opštinskog budžeta, kazao je našem radiju direktor ove Agencije Slobodan Bobo Popović.
Prema njegovim riječima i informacijama koje u ovom trenutku on ima, u naredne tri godine ne bi trebalo da dođe do podizanja ovih ploča, jer se kanalizacioni kolektor radi samo do kule Forte Mare.
Za to vrijeme, ne bi trebalo čekati sa rekonstrukcijom šetališta ka Igalu zbog stanja u kojem se trenutno nalazi.
– Mnogo ćemo više dobiti na nekom prilivu sredstava od turista koji će doći u Herceg Novi, nego što ćemo izgubiti u momentu kad se bude, i ko zna kad radila kanalizacija na ovom dijelu šetališta. A, kada se i ako do toga uopšte i dođe to će biti samo “skidanje”, a ne lomljenje betonske galanterije – objasnio je Popović.
Na preostalom dijelu šetališta biće postavljene tzv “behaton ploče”, koje će biti postavljene u pijesku.
“Takve ploče se vrlo lako mogu “demontirati” i ponovo postaviti uz vrlo male štetne posljedice”, tvrdi Popović.
Za rekonstrukciju preostalog dijela šetališta zadužena je kompanija “Đokić group” iz Bara.

Picerija i restoran

Inače u toku je postavljanje stubova javne rasvjete u Njegoševoj ulici, a trenutne vremenske prilike ne ometaju ovaj posao.
Planirano je postavljanje 27 novih stubova, dok će demontažu starih obaviti JP Stambeno komunalno, što će biti završeno u najskorijem roku – rekao nam je Popović.
On je napomenuo da za sva pitanja vezana za realizaciju bilo koje investicije u gradu, a koja je pod ingerencijom Agencije za razvoj i izgradnju Herceg Novog, u ovoj službi uvijek stoje na raspolaganju građanima.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code