Početna Društvo Rekonstrukcija Šetališta: Dionica od „La Bamba“ do „Mimoze“ biće zatvorena dvadesetak dana

Rekonstrukcija Šetališta: Dionica od „La Bamba“ do „Mimoze“ biće zatvorena dvadesetak dana

20

Radovi na proširenju Šetališta Pet Danica teku dogovorenom dinamikom. Radi nesmetanog izvođenja radova i iz bezbjednosnih razloga dionica Šetališta od lokala „La Bamba“ do restorana „Mimoza“ biće zatvorena tokom narednih dvadesetak dana, saopštili su iz press službe Opštine Herceg Novi.

Teren su juče obišli potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević i direktor Agencije za izgradnju i razvoj Boro Lučić, sa predstavnikom izvođača – kompanije „Đokić group“, Osmanom Đokićem.

– Zatvaranje je dogovoreno sa izvođačem radova jer je bilo neophodno tokom „grubih“ radova, da ne bi rizikovali povrede prolaznika. Šetalište je privremeno zatvoreno na način da građani mogu da koriste stepenice kod lokala „La Bamba“ i „Mimoza“, što će i biti adekvatno označeno signalizacijom na ovim mjestima – kazao je Lučić.

Ova faza podrazumijeva postavljanje betonskih ploča radi proširenja šetne staze, a prema procjeni predstavnika izvođača, trebalo bi da bude završena u narednih dvadesetak dana, u zavisnosti od vremenskih uslova.

Pored radova u Igalu, Konjević i Lučić su juče obišli gradilište u Meljinama, gdje kompanija „Imperio Holding Limited“ sanira most preko potoka Nemila, koji povezuje Jadransku magistralu i ulicu Braće Pedišića. U početnoj fazi srušen je dio starog mosta koji je bio u izuzetno lošem stanju i slijedi ponovno povezivanje dvije strane.

Prema ugovoru koji je lokalna uprava potpisala sa investitorom, rok za završetak radova je 45 dana od početka izvođenja, što se očekuje da bude ispoštovano, naveo je potpredsjednik Konjević.

On je dodao da su ovo samo neki od projekata koji su u toku ili pripremi, te da će lokalna uprava u ovoj godini biti posebno posvećena poboljšanju infrastrukture u gradu. S tim u vezi, najavljuje i početak sanacije trotoara u Igalu u narednih deset dana, kao i sanaciju starog željezničkog tunela koji povezuje Meljine i Zeleniku.

20 Komentari

 1. Gradite, gradite, ali znajte da gradjani ovog grada hoce ISKLJUCIVO zardinjere i palme uz ogradu setalista, a ne vase privatne objekte!

 2. Proširuju se u more.
  1.zato što su se eliksirane skalamerije podigle na državnom zemljištu.
  2.da li je stari Austrougarski pružni podzid kulturno dobro. Nekada je bio.80 ih
  se nije smio rušiti.Sada ga zatrpavaju betonom.

 3. Pozivam gospodu Konjevica i Lučica da dodju na mojdeskom put i vide sto nijesu u život svoj.
  SKALE IZLAZE METAR IPO U PUT.
  ugroženi vozači pješaci a i korisnici skala.
  Toliko izudarane da je pitanje dana kad će panut na ulicu i povrijediti vozače prolaznike ili bilo kog ko se nadje na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme.
  ONDA NEMOJTE RECI NIJESMO ZNALI.

  • Pa prijatelju prijavi građevinskoj inspekciji,komunalnoj…saobraćajnoj,slikaj.
   Može i anonimno,a ne svaki dan na portalu,a niko ništa ne preduzima.

   • A sto to tebi smeta sto su svaki dan na portal oli si ih ti pravio.
    Bolje se izjasni ima li ovih skala idje ovako napravljenih!!!!!!!!!

 4. i svi se dugo ocekivani poslovi otvaraju pred Praznik mimoze, jedini turisticki dogadjaj od septembra do juna.
  Bravo !
  tako to rade strucnjaci

 5. Šetalište rekonstruiše Morsko dobro a most u Meljinama ruska firma Lazure. Dok se opstinski rukovodioci slikaju za tudje pare, mi im vjerujemo da oni nešto tobože imaju sa navedenim projektima.

 6. Predlažem da gospoda obiđu i nedavno rekonstruisanu dionicu puta Igalo – Mojdež. I da vide pukotinu u Ratiševini ispod kuća Bačanovića. Pa da pozovu na odgovornost izvođača, nadzornog organa…

 7. Čemu proširenje? Da bi se u prošireni dio šetališta smjestili ugostiteljski stolovi kao i prethodna dva ljeta na već prošireni dio kod Galeba?

  • Pa, da. Sve su oni to vec isplanirali. Prije je covjek mogao dok seta da gleda u more, a sada dok seta, moze samo da gleda u kafice, i da se osjeca kao da je na modnoj pisti, dok ga posmatraju oni koji sjede u tim istim kaficima. Bolje da su nasuli pijesak na Novosadskoj plazi. Ovako samo betoniraju po setalistu one polukruzne terase, a ispod tog betona trpaju lezaljke kao u nekim katakombama. Kamo srece da se setaliste radi zbog setaca…

   • Koliko ja vidim, nama ce plaze biti ispod setalista, kao na primjer ovo na slici ispod kafica ”Mimoza” ili kao ispod one polukruzne terase na Novosadskom i one plaze pored Novosadskog. Znaci, plaze ce nam biti ispod njihovih terasa?!

  • Vjerovatno prave proširenje da se auta, motori i kamioni lakše mogu mimoić.
   Imaćemo dvosmjerni auto saobraćaj šetalištem i jednosmjerni svim ostalim ulicama.
   Još jedno veliko dostignuće lokalne vlasti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code