REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA PET DANICA OD MILAŠINOVIĆA PLAŽE DO GALEBA, PRIJE SEZONE?

REKONSTRUKCIJA ŠETALIŠTA PET DANICA OD MILAŠINOVIĆA PLAŽE DO GALEBA, PRIJE SEZONE?

162
0
Podijeli

Sanacija preostalog dijela šetališta “Pet Danica” najavljena je po završetku Praznika mimoze, međutim za potpisivanje ugovora o početku radova još se nisu stekli svi neophodni uslovi.

Ovo je našem radiju potvrdio direktor Agencije za izgradnju Herceg Novog Slobodan Popović.
Prema njegovim riječima, očekuju da od nadležnog Sekretarijata ovih dana dobiju revidovan i odobren projekat.
– Do tada ćemo morati da sačekamo, ali se nadamo da će izvođač radova uspjeti sve da nadoknadi i obavi radove do početka sezone – kaže Popović.
Izvođač radova, firma Đokić group iz Bara, spremna je da krene sa radovima u roku od 7 dana od dana potpisivanja ugovora.
Prema trećem tenderu, trebalo bi da bude rekonstruisana dionica šetališta u dužini od 365 m, od Milašinovića plaže do restorana „Galeb” u Igalu. Popović je ranije za naš radio pojasnio da je riječ o dva različita tendera. Jedan je za nabavku 3.000 kvadrata betonske galanterije, vrijednosti 55.000 eura, kojom će popločati šetalište i dio oko njega betonom, a drugi je bio raspisan za izvođaća radova na trasi od oko 1.650 kvadrata.
Posao nabavke betona dodijeljen je hrvatskom preduzeću Beton Lučko Montenegro doo, koje ima svoje predstavništvo u Crnoj Gori.
Rok za završetak rekonstrukcije je 90 kalendarskih dana. Čitava investicija je planirana na 300.000 eura, od čega JP Morsko dobro izdvaja 150.000, a drugi dio opština Herceg Novi.
Prva dva tendera bila su poništena, a na poslijednjem su se javila tri preduzeća ali je komisija procjenila da ni jedan nije zadovoljavao uslove javnog poziva, te je zato raspisan treći krajem prošle godine.
Projektom je planirano da se osim popločavanja proširi dio trase Šetališta i postavi nova ograda i javna rasvjeta.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code