Početna Društvo Rekonstrukcija trotoara uz Ulicu Mića Vavića za 20,5 hiljada eura

Rekonstrukcija trotoara uz Ulicu Mića Vavića za 20,5 hiljada eura

11

Firma Gramon Tomašević doo iz Herceg Novog biće angažovana na uređenju i rekonstrukciji 140 m dugog trotoara u ulici Mića Vavića. Posao vrijedan 20,5 hiljada eura trebalo bi da okonča za 20 dana od uvođenja u posao.

Riječ je o trotoaru na potezu od raskrsnice sa Njegoševom ulicom, kod Novljanke, samu saobraćajnicu Mića Vavića, do parkinga naselja Topla I. Ugovor o izvođenju radova potpisali su predsjednik Opštine Stevan Katić i direktor Gramona, Bogdan Tomašević.

Trotoar će biti potpuno rekonstruisan i prilagođen i osobama sa invaliditetom izradom odgovarajućih rampi na pozicijama postojećih pješačkih prelaza, kazali su ranije iz lokalne uprave. Biće zamijenjen postojeći, oštećeni i pohabani zastor betonskog trotoara i ivičnjaka u okviru postojećih gabarita. Takođe, biće zamijenjeni i ugrađeni novi zaštitni stubić, kao i postavljen urbani mobilijar, saobraćajna i turistička signalizacija.

Projektno rješenje uradila je Agencija za izgradnju i razvoj grada, a garantni rok za radove je dvije godine.

„Sanacijom ove pješačke površine mnogim sugrađanima će biti olakšane svakodnevne aktivnosti, uljepšan izgled mjesta i unaprijeđena bezbjednost svih učesnika u saobraćaju“, kazao je ranije potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

Biće to ujedno i adekvatan nastavak sanacije dijela Njgoševe ulice, od donjeg Novosadskog do Novljanke, čije je asfaltiranje u toku.

11 Komentari

  1. A mozete li nam reci koliko ce trajati radovi? Kao i kyda da djeca sada prolaze kada idu u skolu posto sa druge strane trotoar nije cijelom duzinom planirane rekonstrukcije?

  2. Katić obavezno da ga otvori jer je veoma riječi što je pokazao na otvaranje balon hale u Sutorini pa došao on da je otvori taj strucnjak za procitat sto mu drugi napišu

  3. Bravo.Nakon betoniranja trotoara i Igalu,još jedan grandiozni trotoarski poduhvat.
    Nadam se da će nas sekretarijat izvještavati o svakom metru,o svakom stubiću…

  4. To je to, pozdravljamo , to trebate raditi a ne price o mega projektima za koje niste dorasli, ni kadrovski ni umno , betonirajte seoske ulice do 50. Metara . Svi smo vas prihvatili kao takve !!!

    • Normalno, jos si zabiravio da napises da uklone privrenene objektevu Igalu i postave move koje niko nece jer nisu funkcionalni. E to je domet ove vlastim i tu se prica zavrsava.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code