Početna Ekonomija Rekonstrukcija u Brodogradilištu

Rekonstrukcija u Brodogradilištu

4

Kompanija Adriatic 42, koja upravlja brodogradilištem u Bijeloj, dobila je urbanističko-tehničke uslove za rekonstrukciju postojećih objekata.

Jedna od kćerki-firmi kompanije PM Holdings Limited, koja je 2016. godine otkupila Adriatic Marinas i koja realizuje projekat izgradnje i upravljanja marinom za superjahte Porto Montenegro, dobila je početkom septembra zeleno svijetlo Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma izdavanjem urbanističko-tehničkih uslova, pišu Dnevne novine, prenosi Mina business.

Adriatic 42 najavila je rekonstrukciju postojećih objekata brodogradilišne luke Bijela u okviru postojećih gabarita na deset katastarskih parcela. Na njima se nalazi 49 objekata površine od tri do 3,72 hiljade kvadratnih metara, više površina bez građevina, te dokovi ukupne površine 7,1 hiljadu kvadrata.

Prema prijavi, budući objekti trebalo bi da budu po svojoj namjeni usklađeni sa planskom dokumentacijom, koja podrazumijeva trgovačke, poslovne i prodajne centre.

Adriatic Marinas i kompanija Damen koja se bavi izgradnjom brodova i superjahti, od 2012. godine sarađuju na transformaciji nekadašnjeg brodogradilišta u Bijeloj. Krajnji rezultat biće prva servisna zona za megajahte u ovom dijelu Mediterana.

4 Komentari

  1. Lijepo zvuci i dobro isplanirano, ali ste zaboravili jedan detaljcic. Provjera sta se zaista dogodilo sa brodogradilistem i gdje je novac.

    47
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code