Početna Ke Nova Rekordan broj izlagača i humani karakter ovogodišnjeg Žućenica festa

Rekordan broj izlagača i humani karakter ovogodišnjeg Žućenica festa

0

Jubilarno, XV izdanje “P(i)jata od žućenice”, u sklopu Žućenica fest-a 2019. okupiće rekordan broj izlagača. Na tivatskoj rivi Pine, u subotu 1. juna od 19 sati, delicije od žućenice predstaviće 23 ekipe, sa preko 250 kuvara amatera i profesionalaca.

Toliki broj učesnika na ovoj manifestaciji do sada nije zabilježen, a organizatori očekuju i novi rekord u broju jela pripremljenih od i sa žućenicom, najpoznatijom jestivom travom u Boki Kotorskoj. Festival će zadržati međunarodni karakter učešćem ekipe kuvara iz Poljske.

Uz glavnog meštra, Organizaciju žena Tivat, učešće se prijavili Kolo srpskih sestara iz Tivta, Organizacija žena Risan, NVO Harlekin iz Donje Lastve, Organizacija žena Budve, Srednja i viša ugostiteljska škola “Sergije Stanić” iz Podgorice, NVO Fešta iz Baošića, NVO Ruke Herceg Novi, NVO Bokobran, Forum žena Demokratske partije Tivat, Kavačka alla maka, Bokeški forum, Srednja mješovita škola Mladost Tivat, OŠ “Drago Milović” Tivat, Vodena kočija, Udruženje tivatskih ugostitelja i hotelijera, Bokeški izrazi, Pršutara Batričević Njeguši, Hotel Pine, Luštica bay i hotel The Chedi, Udrženje žena Male sirene iz Đenovića i posada ŠB Jadran.

– Članice Organizacije žena Tivat odlučile su da se priključe akciji Pomozimo Nikoli, dječaku kome predstoji operacija u Turskoj, a za koju treba obezbijediti 33.000 eura. U toku trajanja gastro fešte “P(i)jat od žućenice” na rivi Pine biće postavljene kutije za prikupljanje humanitarnih priloga. Iz ove organizacije mole sve učesnike fešte da doniraju prilog, kako bi se akcija “Pomozimo Nikoli” što prije okončala, a Nikola otputovao za Tursku.

Žućenica fest organizuju članice Organizacije žena Tivat, Turistička organizacija Tivat i Radio Tivat, uz pokroviteljstvo Opštine Tivat. U zabavnom programu učestvuje Glazbeno prosvjetno društvo Tivat i pjevačica Ana Kokić.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code