Početna Oko nas Dubrovnik Rekordna zaplijena 342 kila marihuane u Karasovićima

Rekordna zaplijena 342 kila marihuane u Karasovićima

6

Veća količina marihuane, tačnije 341,8 kilograma, zaplijeljena je u turističkom autobusu na hrvatskom graničnom prelazu Karasovići, koji se graniči sa Debelim brijegom.

Iz Policijske uprave dubrovačko – neretvanske na današnjoj konferenciji za novinare proglasili su je najvrijednijom zapljenom droge ove godine na području ove PU i šire, prenosi Dubrovaćki dnevnik.

Načelnik PU DNŽ Ivan Pavličević rekao je kako se vrijednost zapljenjene droge procjenjuje na oko pet milona kuna, a 15 miliona u maloprodaji na crnom tržištu, što ovu zapljenu čini drugom najvrjednijom zapljenom PU DNŽ.

Voditelj Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica iznio je detalje oko toga kako je do zapljene došlo.

“Juče oko 15:30 sati na Graničnom prijelazu Karasovići iz pravca Crne Gore pristupio je autobus dubrovačkih registracijskih oznaka, registriran na turističku agenciju iz Dubrovnika, a njime je upravljala muška osoba (40) iz Dubrovnika. Svojom nervozom je odmah pobudio sumnju, a policijski službenici su primijetili 17 crnih torbi. Kada su ga upitali što sadrže, vozač je kazao kako je to sportska oprema momčadi iz Brazila koju je vozio u Crnu Goru,“ istakao je na konferenciji za medije.

Potom je zatražen nalog za pretragu spornih torbi, a u samom autobusu su pronađene još četiri, dakle ukupno 21 torba s 41 paketom različitih dimenzija i mase.

“Vozač je ispitan juče, a danas bi trebao biti predan pritvorskom nadzorniku. Sinoć je oko 21:30 sati uhvaćena još jedna osoba iz Dubrovnika i biće procesuirana,“ kazao je on, a prenosi Dubrovački dnevnik.

 

Načelnik Pavličević još je dodao da su u posljendjih 15 godina imali  84 velike zapljene opojnih droga, od toga je deset puta zapllijenjeno preko 15 kilograma marihuane. Najveća zapljena je bila 705 kilograma marihuane 2005. godine takođe na graničnom prijelazu Karasovići.

Načelnik Policijske postaje Gruda  Matko Klarić kazao je kako su Karasovići jedan od najvećih graničnih prelaza u Republici Hrvatskoj,  te da kao takav ima veliki intenzitet prometa.

 

„Do sada smo imali 1,6 milijuna putnika, prelo pola miliona vozila. Na dnenvoj bazi imamo 20 hiljada putnika i preko pet hiljada vozila. Nisu tu jednostvane zadaće, ali ovo je rezultat zalaganja policijskih službenika,“  kazao je Klarić.

6 Komentari

 1. Na nasoj strani su sve snage zauzete hvatanjem klinaca I turista s 0,0005g opojne droge marihuana I limenkom piva nazivom Niksicko, a tone prolaze 😀

  16
  2
 2. Dali su pare CG strani… Glavni dileri su iz H-Novog..
  Pogledajte sta voze zaposleni na Debelom Brijegu.
  Svi suspendovani su opet vraćeni i rade.

  32
  10

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code