REKORDNE TEMPERATURE I REKORDAN PROMET NA AERODROMU TIVAT

REKORDNE TEMPERATURE I REKORDAN PROMET NA AERODROMU TIVAT

0
Podijeli

aerodrom_TivatNa Aerodromu Tivat u kvaru je već skoro mjesec od ukupnpo OSAM čak ŠEST klimatizacionih sistema, 4 su zamijenjena novim, a na ostalima će se raditi još dan dva.

– Vjerujemo da će do sjutra veče sve biti završeno, kaže za Radio Jadran, direktor tivatskog Aerodroma, Ranko Bošković od kada su u subotu veče počeli sa opravkom rashladnih sistema, nakon duge procedure tendrera i izbora izvodjača, u aerodromskoj zgradi je temperatura spuštena za oko 5 stepeni. To je znatno bolje nego je bilo, ali još daleko od standarda kaže Bošković. Ipak gro sistema je osposnljen – zamijenjena su 4 kompresora . Očekuje se da će sistem profunkcionisati sjutra. Temperatura je juče u zgradi bila od 27 do 29 stepeni. Uz visok procenat vlažnosti, subjektivni osjećaj je da je temperatura mnogo viša, kaže Bošković. Najgore je u radnim prostorijama. Sasvim je prijatno na odlazećem gejtu i u čeking hali.

U proteklih skoro mjesec, na rekordno visokim temperaturama, bez klime u aerodromskoj zgradi, oboren je i junski rekord – čak 117 hiljada putnika u odnosu na 95.000 lani što je do tada bio najbolji promet. Juče je na tivatski Aerodrom sletjelo  17 velikih i deset malih aviona, subotom su špicevi – prošle je opsluženo  9.700 putnika…I to sve u otežanim uslovima previskoih temperatura.

Picerija i restoran

To što se desilo da sezonu dočekaju bez ispravne klimatizacije, Bošković pravda komplikovanom prebirokratskom tenderskom procedurom.

– Imali smo i projekat i pare i izvodjača, ali smo morali proći proceduru koja je uz skraćeni postupak neposrednog pregovaranja potrajala mjesec, mada je tender objavljen još zimus. Čitav posao koštao je samo 25.000 eura, ali je mnogo više koštao ugled, strpljenje i dobar glas Aerodroma.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code