Početna Oko nas Dubrovnik Rekordni rezultati dubrovačke turističke privrede u januaru

Rekordni rezultati dubrovačke turističke privrede u januaru

9

U Dubrovniku je, prema podacima sistema za prijavu tursita eVisitor, ne uključujući podatke za nautiku, od 1. do 31. januara boravilo 16.878 gostiju, što čini ukupno 41 % više nego u istom razdoblju 2018. godine.

Kako javlja Turistička zajednica ovog grada, ostvareno je 38.436 noćenja, odnosno 11 % više nego prošle godine.

Tokom januara Dubrovnik je posjetilo najviše gostiju iz Hrvatske, BiH, Južne Koreje, SAD-a, Švedske, Njemačke, Japana, Belgije, Finske i Austrije. Od ukupnog broja turista, njih 14.574 odsjelo u 51 dubrovačkom hotelu, što je porast od 48 % u hotelskom smještaju u odnosu na isti period lani, a zabilježeno je 27.379 noćenja, odnosno 12 % više nego prošle godine.

U privatnom smještaju tokom januara boravilo je 1.585 gostiju, što je porast od 7 %, a zabilježeno je 7.416 noćenja, što je 11 % više nego prethodne godine.

Kako navode iz Turističke zajednice, rekordni turistički podaci u Dubrovniku na početku 2019. godine rezultat su direktnih zimskih letova iz sedam evropskih destinacija, ali i uvođenja čarter programa dolazaka senior grupa iz Skandinavije i Njemačke, u organizaciji putničke agencije WTouristic, članice Karaci grupe i RSD Reisen iz Njemačke. Preko njih će do 11. maja, u Dubrovnik doći više od 30.000 turista.

9 Komentari

 1. Dubrovnik je drugi univerzum svjetlosnim godinama daleko od nas… Trebinje se isto opasno lansiralo kao brend. Bravo za njih, ali zašto nas konstantno zasipate ovim vjestima iz inostranstva?
  Zašto se ne piše o uspjesima našeg luksuznog Tivta i drevnog Kotora? Nemamo predstave kakvi su rezultati na elitnom Sv. Stefanu? Ako je Novi toliki raspad, nisu valjda i ostali gradovi? Ili jesu?
  Koliko jako sjaje svi naši biseri na turističkom nebu ove zime?
  Za DU znamo sve iz prve ruke, ali sa našeg primorja baš i ne.

  • NE VODE DU TURIZAM NESPOSONI I POLITICKI PODOBNI .ZNANJE SE STICE RADOM TRUDOM I ISKUSTVOM A PRIJE SVEGA TREBA PODLOGA TJ.SKOLA.IZA NJIH SMO 50 GODINA BILI A SADA JOS I VISE TAKO DAJTE OVAJ TEKST NASIM TURISTICKIM GLAVASIMA DA SE MALO PROBUDE.

   16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code