REKORDNIH 6 MILIONA EURA PRIHODA SA OBALE – NI JEDAN KORISNIK NIJE...

REKORDNIH 6 MILIONA EURA PRIHODA SA OBALE – NI JEDAN KORISNIK NIJE OSTAO DUŽAN!

198
0
Podijeli

Za razliku od mnogih državnih kompanija JP »Morsko dobro« pamtiće ovu godinu po najvećim prihodima od osnivanja, jer je sa obale u kasu tog preduzeća i lokalnih zajednica naplaćeno 6 miliona eura.

To ima dodatan značaj u recesiji, koja nije zaobišla Crnu Goru, naglasio je na svečanosti za medije u restoranu “Jadran” u Budvi, izvršni direktor “Morksog dobra”, Rajko Barović.
– Plaže i obala su bili najuređeniji prostor ove godine u Crnoj Gori, a i ovo je bila najbolja turistička sezone u posljednjih nekoliko godina. Morsko dobro je obavilo izuzetno težak posao, sprovodeći blizu 700 tenderskih postupaka, skoro svi bez prigovora i veoma transparentno. Firmu je posjetilo preko hiljadu zainteresovanih zakupaca – kazao je Barović pohvalivši tim od 40-tak zaposlenih.
– Naplativost je stoprocentna u zoni morskog dobra i ni jedan korisnik nije ostao dužan – navodi Barović.
Ne ulazeći u detalje oko polemika u javnosti zbog novog Zakona o morskom dobru, Barović je samo kategorički ustvrdio da ničije stečeno svojinsko pravo u zoni morskog dobra zakon ne dira, već ga samo potvrđuje.
Javno preduzeće, po novom Zakonu o morksom dobru transformisaće se u Agenciju i već je napravljen program 13 novih plaža na 17 do 20 hiljada kvadrata prostora, za oko 5.000 gostiju. To znači i da će se tražiti novi partneri, naglasio je Barović najavljujući, pored ostalog, u 2014. godine izgradnju marina.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code