Početna Društvo Rekostruisan kanalizacioni kolektor u Ljutom potoku

Rekostruisan kanalizacioni kolektor u Ljutom potoku

3

Preduzeće „Bokić“ izvelo je rekonstrukciju polomljenog kolektora kanalizacije u Ljutom potoku u Herceg Novom. Vodeni bujični tok Ljutog potoka srušio je dio ovog kolektora kada je 20. novembra prošle godine hercegnovsku opštinu zahvatilo veliko nevrijeme.

Riječ je cijevi DN 300 mm u dužini od 12m, koja je položena uz desnu obalu potoka, na dnu korita. Saniranje kolektora počelo je tek krajem aprila 2019. godine zbog vremenskih prilika i složenosti pristupa samoj lokaciji.

Početni dio radova zahtijevao je izgradnju silazne rampe do samog potoka i spuštanje mehanizacije (bagera), objašnjavaju iz hercegnovkog Vodovoda i kanalizacije”. Nakon raščišćavanja i uklanjanja nabačenog materijala pristupilo se kopanju temelja i izradi zagata koji je zaštitio direktan ulazak vode iz potoka u iskopane temelje pod vodom.

Zašalovana su i dva armirana betonska zida, urađen šaht i postavljen nedostajući dio kolektora DN300 mm. Nakon zasipanja pijeskom izrađena je armirano.betonska ploča, koja je u potpunosti zaštitila kolektor od budućih oštećenja od bujičnih voda.

Nakon ovih radova potrebno je izvršiti sanaciju južnog potpornog zida, koji nosi ulicu „Njegoševu“, treba odvojiti i sačuvati kamen koji pripada Vladičinom mostu radi buduće rekonstrukcije i očistiti u potpunosti korito Ljutog potoka od nanosa.

3 Komentari

 1. Cuo sam za njih ovde dok su bili u Canadi,posteni i vredni momci.Zelim
  im svu srecu u tom haosu. Ako ih vi ne prihvatite imaju gde da se vrate,
  Canada je zeljna takvih.

 2. Drago mi je da braca Bokic dobijaju odredjene tendere, iako samo one male, jer su posteni i dobri momci.
  Jedino mi je zao sto im odredjeni saplicu noge jer su im konkurencija.
  Donijeti cist kapital iz inostranstvs, zaradjen krvabo, uloziti sve u mehanizaciju i onda prljava igra vlasti da bi gurali svoje.
  To je nazalost Crna Gora zadnjih 30 godina.

  3
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code