Reli Gumball 3000: U Tivat stižu slavni, bogati i superautomobili

Reli Gumball 3000: U Tivat stižu slavni, bogati i superautomobili

2
Podijeli

Porto Montenegro i tivatska riva Pine ugostiće 5. jula učesnike atraktivnog relija Gumball 3000, koji će početi 1.jula u prijestonici Letoinije, Rigi, a završiti 8. jula na ostrvu Mikonos u Grčkoj.

Iz Dubrovnika, na putu ka Tirani, u Tivtu će se zasutaviti 150 superautomobila i oko 300 članova posada – slavnih iz svijeta zabave, ali i uticajnih iz svjetskog biznisa, filma, sporta…

Picerija i restoran

To su na pressu u Porto Montenegru najavili organizatori Gumball 3000 relija, predstavnici Ministarstva turizma, Opštine Tivat i menadžmenta Porto Montenegra.

Biće to, poručili su, događaj od izuzetnog značaja za globalnu turističku promociju Tivta i Crne Gore kao svjetske destinacije.

Predstavnik Gumball-a, Geret Laš, kazao je da su oduševljeni ovim odredištem, koje je pravi prirodni dragulj, kao i odličnom infrastrukturom u Porto Montenegru.

– Ovo će biti izvanredna pozornica za sjajnu zabavu učesnika relija na otvorenom bazenu Porto Montenegro Yacht Club-a 5. jula. Ovdašnja javnost moći će da vidi 150 najsportskijih, najeskluzivnijih i najskupljih automobila na svijetu, kao i brojna poznata i slavna lica. Biće to događaj za pamćenje i sjajna promocija ove destinacije u svjetskim okvirima, uvjeren  je Laš.

Porto Montenegro i Tivat biće domaćini „pit-stopa“ , jer će se učesnici relija 5. jula popodne zaustaviti na nekoliko sati. Besplatno, posjetioci će vidjeti spektakularne automobile: Ferari, Bugati, Rols-rojs, Bentli, Keningseg, Pagani, BMW, Mercedes, Lamborgini… a  Crna Gora će dobiti besplatni spektakl i promociju koju će pratiti brojni mediji, ali i milioni na mrežama.

Leš je najavio da će u Tivat doći idejni tvorac i osnivač Gumball-a, poznati britanski preduzetnik Maksimilijan Kuper, njegova supruga Iv, poznati DJ Afro Jack, američki reper CeeLo Green. Moguće je i da stigne nekadašnji prvak svijeta u boksu Majk Tajson, jer su sa njim u toku pregovori.

Direktor Direktorata za razoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Marko Petričević istakao je da je MORT sa entuzijazmom prihvatio priliku da pomogne organizovanju ovako prestižnog događaja koji dovodi  svjetske ličnosti i atraktivne automobile .

– Dobro je da se tu uklapa Crna Gora kao turistička destinacija i da je prepoznata  kao  prestižna turistička destinacija – istako je Petričević.

Branka Božinović je u ime Opštine Tivat kazala da će za ovaj događaj imati najljepšu scenu, u pozadini brod Jadran, ali i dobru zabavu za sve, učesnike i posjetioce koji će doći u Tivat da pogledaju atraktivne automobile i možda se slikaju sa poznatim ličnostima

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code