Remorkeri iz Turske po mali dok stižu sljedeće sedmice

Remorkeri iz Turske po mali dok stižu sljedeće sedmice

9
Podijeli

Dolazak remorkera iz Turske koji bi trebalo da otegle mali dok iz Jadranskog brodogradilišta Bijela, odnosno dok IV, dug 148 m, očekuje se do kraja sljedeće sedmice, saznaje Radio Jadran.

Zvaničnih informacija da li su remorkeri krenuli još nema, mada bi prema nekim ranijim projekcijama, to trebalo da se dogodi krajem mjeseca.

Picerija i restoran

Za razliku od velikog doka, koji je iz Brodogradilišta otišao na specijalnom holandskom brodu za prevoz teških tereta, mali će do Turske, i novog vlasnika, biti tegljen.

Očekuje se da će sama “operacija” “privezivanja” na remorkere trajati svega dan, te da bi mali dok već narednog dana mogao napustiti Brodogradilište. Do Turske bi, kako se očekuje, trebalo da “plovi” nekih 10-15 dana.

Podsjetićemo, mali dok Jadranskog Brodogradilišta Bijela, kapaciteta podizanja 10 hiljada tona, kapaciteta dizalica 2,7 tona, sa pripadajućom opremom, prodat je krajem aprila jedinom ponuđaču Ozata Trasnaclika Sanayi ve Ticaret Limited iz Turske, koji je dostavio ponudu na V Javni poziv za prodaju imovine, raspisan 7. marta.

Odluka o prodaji malog doka turskom ponuđaču, po cijeni od 2.100.000 eura, donijeta je 19. aprila, nakon ročišta za otvaranje ponuda koje je održano 14. aprila. Početna cijena naznačena u Javnom pozivu bila je 2.089.732 eura.

U Brodogradilištu, koje je u stečaju i prodajom imovine namiruje povjerioce, trenutno je 70 radnika, bez konkretnog uposlenja. Oni očekuju da će biti angažovani na pripremi malog doka za tegljenje.

9 Komentari

 1. Odakle podatak da je kapacitet dizalica malog doka:2,7 tona.Možda od stručnjaka koji ništa ne rade a tamo se motaju.Neka sada naprave popis imovine JBB i uporede sa danom stečaja,samo pošteno….

  80
 2. A gospodar se na Brionima vozi Titovim autom i krcmi ono sto je Stari stvorio. A sta si ti stvorio gospodare, po cemu dobrom da te pamtimo gospodare?

  97
  4
 3. ode jos jedno leglo nerada korupcije i privatnih preduzeca u DRUSTVENOM PREDUZECU .izvinjavam se postenim radnicima i majstorima ali ih ke vrlo mali broj gotovo zanemarljiv svi bi mogli stanuti u jednu radionicu .

  93
  7
 4. SREĆNE VAM RANE BIJELJANI I SVI OSTALI KOJI STE ŽIVJELI OD BRODOGRADILIŠTA, SVE ĆE TO CRNOGORSKI KRALJ DA POZLATI SEBI, ‘JAL RODBINI.

  107
  4
 5. Ostojic sve radprodao a pet sest radnika ne moze sa otkipi garsonjere koje koriste godinsma jer su kao sluzbene.. Srsmota. A samo stsrog zeljeza su bez tenders rasprodali vise od 1000 tona.

  109
  9

Ostavite komentar

*

code