Reparacija ventila i uređenje rezervoara Kanli kula

Reparacija ventila i uređenje rezervoara Kanli kula

5
Podijeli

Preduzeće Vodovod i kanalizacija DOO Herceg Novi sprovodi završne radove na rezervoaru Kanli kula u gradskom jezgru, na koti 75 m, zapremine 1.000m³ koji snabdijeva potrošače sa područja Starog grada i Njegoševe ulice.

Do sada je uređen vanjski dio, obavljen moleraj fasadnih zidova, farbanje vrata i prozora, uređen unutrašnji prostor, farbanje armatura i moleraj unutrašnjih zidova. Napravljena je i hidroizolacija krovne površine, kao i nasipanje šljunkom radi zaštite hidroizolacionog sloja.

Picerija i restoran

Nakon kosidbe i uređenja zelenog pojasa u toku je reparacija glavnog ventila kod rezervoara. Uporedo se uređuje okolni prostor,  postavljaju zaštitna ograda i kapija i uređuju zelene površine do Stepeništa Sima Matavulja.

Time će biti zaokružena sanacija ovog rezervoara, a akcija na uređenju i adaptaciji ostalih rezervoara se nastavlja, navode iz “Vodovoda”.

Tokom proteklih mjesec ovo preduzeće je obavilo sanaciju i uređenje rezervoara Banjski 1 i Gomila. Sanacijom rezervoara Banjski 1, koji snabdijeva potrošače centra Igala, biće umanjeni gubici u sistemu od 4,4 l/s u dvijema komorama, ukupne zapremine 1000m³. Zamijenjen je i plovni ventil na rezervoaru Gomila, koji snabdijeva potrošače Igala iznad magistrale. Rezervoar je zapremine 500m³.

Adaptacija i sanacija rezervoara ključne su aktivnosti gradskog Vodovoda kako bi se povećala njihova pogonska spremnost, a spoljašnji izgled prilagodio estetskim zahtjevima urbane sredine.

5 Komentari

 1. Sjecam se da sam prije koju godinu na ovoj zgradi vodovoda vidio tablu na kojoj stoji natpis da je FOTOGRAFISANJE ZABRANJENO!!! Nisam vec par godina bacio oko da li tabla jos stoji na toj zgadi. Posebno je bizarno da ako sa te pozicije fotografisete Kanli kulu – onda ste turista. Ako se okrenete za 180° i snimite zgradu novskog vodovoda, e – onda ste u opasnosti da vas osumnjice da ste spijun….

  13
  3
  • Још је обавјештење ту чак мислим да се ћошак табле види на фотографији.

   5
   1

Ostavite komentar

*

code