Početna Radio Jadran REŠETKA Ep02: „Korist i šteta – kolektor i postrojenje za preradu otpadnih...

REŠETKA Ep02: „Korist i šteta – kolektor i postrojenje za preradu otpadnih voda“

4

Druga emisija serijala Rešetka, koji Radio Jadran realizuje kroz program “Podrška lokalnim medijima-priče iz prve ruke”, na programu je sjutra u podne. U našem istraživačkom fokusu je izgradnja kanalizacionog kolektora i postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom.

Dva najznačajnija infrastrukturna projekta, vrijedna preko 30 miliona eura, nijesu u potpunosti završena ni nakon osam godina. Iako je završeno tek oko 85%, postrojenje je pušteno u rad, dok su građevinski radovi na kolektoru završeni, ali nije obavljen tehnički prijem.

U emisiji pod nazivom „Korist i šteta – kolektor i postrojenje za preradu otpadnih voda“ od svih učesnika u izgradnji ovih poduhvata tražili smo odgovore na više pitanja. Zašto su rokovi toliko probijeni i ko je za to odgovoran? Da li je model gradnje po fidikovim ugovorima onemogućio veću kontrolu Opštine kao investitora nad ovim projektima? Gdje su uzroci brojnim havarijama na još nezavršenim objektima? Da li je mišljenje struke dovoljno uvaženo? Kakve probleme zbog postrojenja i kolektora imaju mještani koji žive u njihovoj blizini i šta ih čeka u budućnosti?

Emisiju poslušajte na talasima Radija Jadran, 103,2 i 101.7 mhz, kao i putem interneta na našem portalu, sjutra, 22. oktobra, od 12 sati.

Serijal Rešetka bavi se temama iz ekologije, važnim za Herceg Novi i Boku kotorsku. Dio je projekta „Podrška lokalnim medijima-priče iz prve ruke“. Sprovode ga Centar za građansko obrazovanje (CGO), B film, Share fondacija, Institut za poslovnu i finansijsku pismenost. Program finansira Evopska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Radio Jadrana i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

4 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code