Početna Radio Jadran REŠETKA ep12: “Zelena ekonomija, poljoprivreda-ekologija, kako do strateškog cilja

REŠETKA ep12: “Zelena ekonomija, poljoprivreda-ekologija, kako do strateškog cilja

0

Mnoge zemlje, među kojima je i Crna Gora prepoznale su usvajanje pristupa zelene ekonomije kao strategiju za budućnost koja dovodi do socijalne jednakosti i smanjenja ekoloških katastrofa.

U praksi, kada se govori o zelenoj ekonomiji misli se uglavnom na razvoj zelenih, ekonomskih grana poput obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i organske poljoprivrede.

Kod nas dominira konvencionala poljoprivreda, ali sve je više i organskih sertifikovanih proizvođača, koji opstaju u svom biznisu i sa filozofijom zelene ekonomije više od deset godina.

U 12. emisiji “Zelena ekonomija, poljoprivreda-ekologija, kako do strateškog cilja” danas u 12 h, čućete njihova iskustva, kao i one koji se još drže konvencionalne poljoprivrede i ne shvataju još što je zapravo zelena ekonomija.

Tu su i eksperti za ovu oblast koji ukazuju da u Crnoj Gori postoji ozbiljna mogućnost unapređenja zelene ekonomije, te da je dobro imati dobru privredu ,ali je mnogo važnije stvarati u saglasju sa prirodom.

Pretposljednju emisiju našeg projekta REŠETKA možete slušati danas u podne na talasima Radija Jadran, ili putem interneta. U nedjelju 3. januara ona će se naći, kao i sve dosadašnje iz serijala, na našem You tube kanalu.

Serijal Rešetka dio je projekta „Podrška lokalnim medijima-priče iz prve ruke“ kojeg sprovode CGO, B film, SHARE fondacija, Instititut za poslovnu i finansijsku pismenost, finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ovog teksta je isključiva odgovornost Radija Jadran i ne mora nužno odražavati stavove Evropske unije, Ministarstva javne uprave ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code