Početna Društvo REŠETKA: „Gdje završava otpad, a gdje bi trebalo“

REŠETKA: „Gdje završava otpad, a gdje bi trebalo“

3

Dok već dva mjeseca traje požar na višedecenijskom privremenom odlagalištu na Tisovim gredama, dok mještani obližnjeg sela Ubli blokiraju dovoženje smeća, hercegnovska „Čistoća“ ga vozi u Bar. To mnogo košta preduzeće, lokalnu upravu, u krajnjem građane, koji su samo prošlog mjeseca zbog toga ostali bez 50 hiljada eura.

Za ovu situaciju sagovornici Radija Jadran upiru prst u rukovodstvo „Čistoće“, sumnjaju u korupciju zbog neadekvatnog tretmana deponije Tisove grede. Odgovornost, pak, odbijaju iz ovog preduzeća.

Jedino dugoročno rješenje je gradnja sanitarne deponija u Dubokom dolu, za što su ranije bila obezbijeđena i keditna sredstva Svjetske banke.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma je poništilo sopstvenu dozvolu za sanitarnu deponiju, a već šest godina odbija da obezbijedi novu. U lokalnoj upravi negoduju.

Ima li načina da se razriješi kompleksan problem tretmana i odlaganja otpada u opštini Herceg Novi?

Detalje poslušajte u prvoj emisiji iz serijala REŠETKA, kojeg realzuje Radio Jadran kroz program „Podrška lokalnim medijima-priče iz prve ruke“. Program sprovode CGO, B film, SHARE fondacija, Instititut za poslovnu i finansijsku pismenost, finansira Evropska unija, a kofinansira Ministarstvo javne uprave Vlade Crne Gore.

Sadržaj ovog teksta i emisije je isključiva odgovornost Radio Jadrana i ne mora nužno odražavati stavove EU, Ministarstva javne uprave ili CGO-a, B filma, SHARE fondacije i IPFP-a.

3 Komentari

  1. Firma je uštedila ogromna fin sredstva. Manje goriva se troši, grad čist, novi kontejneri, novi kamioni, zaposleni imaju dobre plate. Bas je to na zavidnom nivou

    1
    2
  2. e vazno je da Arsić stručnjak tvrdi da se smeće zatrpava po standardima, pa i preko toga… sreća naša što odlazi za Tivat , pa da nam ne soli pamet više

    12
    1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code