Početna Društvo RESTRIKCIJE DO 20. JUNA: HERCEG NOVI ĆE IMATI PO DVA SATA VODE

RESTRIKCIJE DO 20. JUNA: HERCEG NOVI ĆE IMATI PO DVA SATA VODE

0

Zbog sanacionih radova na sistemu HE Trebinje i HE Dubrovnik, Herceg Novi će od sjutra biti pod dvadesetočasovnim restrikcijma vode.

Dotok oko 400 sekundnih litara vode sa vodostana Plat biće obustavljen večeras u ponoć. U periodu od 1. do 20.juna će biti uveden restriktivni režim vodosnabdijevanja, jer su nedovoljne količine iz lokalnih izvorišta, prije svega, iz akumulacije „Opačica” Zelenika.
Već je dogovoreno preuzimanje između 60 i 70 sekundnih litara vode iz Regionalnog vodovoda čime će obezbjediti nesmetano vodosnabdijevanje potrošača sa područja Bijele i Kamenara u ovom periodu, što je ranijih godina bio problem, jer je sva količina iz Opačice usmjeravana ka Herceg Novom.
Raspored snabdijevanja:
naselja od SUTORINE do SAVINE imaće vodu od 7 do 9 i od 19 do 21 čas, od MELJINA do BAOŠIĆA od 5 do 7 i od 17 do 19, dok će se naselja SUŠĆEPAN, RATIŠEVINA, ŠĆEPOŠEVIĆI i ŽVINJE snabdijevati cistijernom po potrebi.
Naselja koja iz tehničkih razloga ne mogu dobijati vodu, vodom će se snabdijevati putem cistjerni, po potrebi.
Iz hercegnovskog Vodovoda apeluju na potrošače da maksimalno racionalno koriste vodu, kako bi je mogli isporučivati u navedenim vremenskim intervalima.
Ranije je saopšteno da voda iz Regionalnog vodovda građane na računu neće koštati ništa više, nego inače. Koliko će to koštati opštinu do sad zvanično nije saopšteno, osim da je “cijena povoljna, te da je iskazano razumjevanje iz Regionlnog vodovoda. Najavljen je u junu tender za projekat, a na jesen za izvođača radova za trajni priključak Herceg Novog na regionalni sistem. Tako će sa izvorišta Bolje sestre, kao i drugim primorksim opštinama, stizati do 200 sekundnih litara vode. To znači da od iduće sezone, u vrijeme obustave dotoka sa Plata, Herceg Novi će prvi put biti bez majskih ili junskih restriklcija.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code