Početna Društvo Revija modnog studija “Anex” na terasi “Admirala”

Revija modnog studija “Anex” na terasi “Admirala”

5

Modni studio ANEX iz Zelenike, koji više od 20 godina vodi novska dizajnerka Ana Kovačević, organizovaće u subotu veče, 19. septembra modnu reviju na terasi restorana Admiral na Škveru.

Foto: Privatna arhiva

Revija će biti prodajnog karaktera, a pred posjetiocima će se naći 10 originalnih, unikatnih modela. Modele će nositi djevojke/žene različitih uzrasta i zanimanja, koje nijesu profesionalne manekenke.

Dizajnerka, Ana Kovačević, za Radio Jadran kaže da će na aukciju biti ponuđena jedna od haljina po izboru publike.

„Biraćemo i najljepšu damu večeri, koja će od Admirala na poklon dobiti večeru. Gost koji otkupi aukcijsku haljinu takođe će dobiti poklon“, navela je ona.

Iako modne revije zahtijevaju veće prostore, vlasnica brenda ANEX objašnjava da je ovaj restoran izabrala zbog činjenice da je u njemu, na početku karijere, održala svoju prvu reviju.

„Moje prve revije prikazivala sam upravu tu, a jedna od djevojaka koje su je nosile, bila je vlasnica restorana Dušanka Vujović. Onda sam željela da se opet nakon toliko godina ponovo na neki način vratim “, navodi ona.

Inspiracija za modele su ljeto i jarke boje, koje su inače okosnica većine njenih kreacija:

„Živjela sam dugo u Africi i dosta boja me inspiriše, kao i sve što ima veze sa tom zemljom. Neće biti prikazane samo haljine, biće i i pantalona i košulja, kao i nekih modela iz dva dijela. Cijene će biti primjerene svačijem budžetu. Naglašavam da je svaki komad unikatan. Biće i unikatnih torbi od jute, teksasa, a materijali su većinom iz Južne Afrike“, ocjenjuje naša sagovornica.

Zainteresovani za modele mogu je kontaktirati putem društvenih mreža, na kojima se može pogledati izbor modela: anaaanex na Instagramu i anexdizajn na Fb, kao i na sajtu Anex design.

Broj posjetilaca je ograničen u skladu sa preporukama NKT. Revija počinje u 20 časova, u subotu.

Najviše klijenata iz Londona, Frankfurta, Pariza…

Aktuelna situacija sa pandemijom korona virusa uticala je i na poslovanje njenog modnog studija, s obzirom da joj je većina klijenata iz inostranstva – London, Frankfurt, Pariz kao i mušterije iz Južne Afrike, sa kojima nije prekinula saradnju iako više ne živi tamo. Modele je, kaže, slala poštom.

Brend ANEX postoji od 1992. godine, kada je u centru grada bio i istoimeni butik. Ana trenutno radi po porudžbi, uz prethodno zakazivanje. Najviše radi kolekcije, u kojima u prosjeku bude oko dvadesetak modela, koji su unikati. Osim toga, radi modele za vjenčanja, meture, estradne umjetnike. Posljednje revije održala je prije pandemije korona virusa u Švedskoj i Danskoj, na kojima se predstavila zajedno sa drugom novskom dizajnerkom sa „danskom adresom“, Vesnom Krivokapić.

Zbog aktuelne situacije, ove godine nije realizovana zajednička kolekcija za modnu manifestaciju Bokeško srce. Zajedno sa Vesnom Krivokapić, u zavisnosti od epidemiološke situacije, trebalo bi u decembru da se predstave u Poljskoj. Nakon toga, u planu su revije u Italiji, Njemačkoj, Francsukoj i Engleskoj.

5 Komentari

  1. Prije koje ljeto sam se smijao gledajuci kako se nekoliko djevojaka lomi skalinadom i kaldrmom na Škveru u štiklama od pola metra da bi se dokopale Admirala i nekakve modne revije. Sreca da su imale kavaljere da ih cvrsto drze da ne tresnu na silikonke. Moracu to drugi put snimiti mobilnim pa staviti na yutjub.

    5
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code