RIBAR ZORAN ŽIVANOVIĆ OSTAO U DUBROVAČKOM ZATVORU

RIBAR ZORAN ŽIVANOVIĆ OSTAO U DUBROVAČKOM ZATVORU

150
0
Podijeli

prevlaka s moraOko 12 sati danas Sud u Dubrovniku presudio je zeleničkim ribarima Zoranu Živanoviću i njegovom maloljetnom 16-ogodišnjem brataniću, koje je uhvatila juče ujutru hrvatska policija jer su, navodno ribali u hrvatskim vodama, kod Prevlake.
Kako je revoltirani Zoranov otac Branko Živanović kazao Radiju Jadran, on se vraća iz Dubrovnika sa unukom, koga je policija pustila, nakon što je proveo traumatičnu noć u zatvoru, ali njegov sin je ostao zatvoren.

– Moj sin nije htio da prihvati da plati novčanu kaznu, od oko 24 hiljade kuna, odnosno oko 3500 hiljade eura. Zato treba da odleži u zatvoru tri ipo mjeseca. Ne znam šta da vam kažem, bez da ponovim njihov brod se nije nalazio u hrvatskim vodama. Imamo i fotografije gdje je bio brod. Inače, taj dio uopšte nije obilježen, da jeste ne bi bilo toliko incidenata. Pokušaću da sakupim nekako pare i da izbavim Zorana iz zatvora – kazao je Živanović, ne želeći da proziva nikoga, niti da traži zvanično pomoć u opštini Herceg Novi i državnim institucijama, da ne bi prije svega naudio sinu, koji je u zatvoru u stranoj državi.
Predsjednik opštine Herceg Novi Dejan Mandić nije znao da su Novljani uhapšeni, ali je rekao Radiju Jadran da će, nakon što se detaljnije informiše o čitavom slučaju pokušati da reaguje “ako mu tako bude savjetovano”.
– Nisam siguran da sam prava osoba koja bi na ovo trebalo da reguje, mislim da je ipak bolje da to urade u Ministarstvu za vanjske poslove i evropske integracije. Kada bih znao da bi to što pomoglo pošao bih lično u Dubrovnik – kazao je Mandić.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code