Početna Društvo RIBARSKA LUKA NEĆE BITI U NJIVICAMA?

RIBARSKA LUKA NEĆE BITI U NJIVICAMA?

0

njiviceTema koju smo pokrenuli početkom novembra, zbog peticije 1300 građana Igala, Njivica i Novoga, koji se protive izgradnji ribarske luke u Njivicama, dobija nastavak.

Odbornica SNP-a u loklanom parlamentu Herceg Novog, Zorica Gavrilović kaže za Radio Jadran da je na sastanku sa predstavnicima Ministrastva poljoprivrede i rurlanog razvoja zaključeno da se mora iznaći alternativna lokacija za smještaj ribarskih brodica i koča, te da se ni jedna odluka neće donijeti bez saglasnosti opštine Herceg Novi.

– To je i normlano s obzirom da je to teritorija Herceg Novog, pa je logično da se opština pita kada je riječ o ovakvim važnim odlukama. Odgovor na peticiju stigao je i iz kabineta premijera Igora Lukšića. Može se zaključiti iz maila koji sam dobila da oni sada spominju samo 15 vezova za brodice, što neće zadovoljiti potrebe broja plovnih objekata sa ovog područja – objašnjava Gavrilovićeva.

Ona dodaje da je u odgovoru premijera Lukšića naznačeno i da će se uz pomoć konsultanta preispitatati druge lokacije za ribarske luke.

U Ministarstva pomorstva i saobraćaja, Radiju Jadran su rekli da je lokacija Luke u Njivicama određena prostornim planom za posebne namjene Morskog dobra koju je usvojila crnogorska Skupština i na koju nije bilo primjedbi.

– Mi jesmo servis građana ali u ovom slučaju, zahtjevi i peticije zbog toga nisu u našoj nadležnosti – rekla nam je PR u Ministarstvu pomorstav i saobraćaja Ivana Pejović.

Inače, u budžetu Vlade Crne Gore obezbjeđena su sredstva za izgradnju ribarske luke u Njivicama. To je saopšteno još u aprilu ove godine, kada je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević boravio u Herceg Novom.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code