Ribolovačka reprezentacija Crne Gore u Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu

Ribolovačka reprezentacija Crne Gore u Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu

1284
0
Podijeli

Seniorska i juniorska ribolovačka reprezentacija Crne Gore otputovala je danas za Dugi otok u Hrvatskoj, gdje će u gradu Saliju učestvovati na Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz usidrenog broda.

Kako navode iz Saveza, iz Budžeta Crne Gore dobiće svega 3.500 eura, što pokriva samo 17% troškova učešća na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Picerija i restoran

– Pored finansijskih problema, Savez je uspio da obezbijedi dodatnih 2.300 eura, za dva dana treninga na terenima na kojima će se održati takmičenje, što je u ovom sportu veoma važno. Očekujemo da se juniorska reprezentacija i ove godine bori za jednu od medalja, dok bi seniori plasmanom među prvih 6 postigli veliki uspjeh – kazali su iz Ribolovačkog saveza Crne Gore.

Seniorska reprezentacija, koju predovodi selektor Ante Arapović, pretrpjela je određene izmjene u posljednjem trenutku, zbog otkazivanja jednog reprezentativca, pa će na Svjetskom prvenstvu boje Crne Gore braniti Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović i Predrag Dejanović (“Delfin”, Budva), Dejan Sijerković (“Ribar”, Baošići), Radovan Popović (“Sipa”, Tivat) i Ljubinko Vrbnjak (“Sabljarka”, Meljine).

Selektor juniorske reprezentacije, Slobodan Svilanović odlučio se za sastav koji je prošle godine na Svjetskom prvenstvu osvojio bronzu, a rijeć je o ribolovcima: Aleksandar Milosavljević i Miloš Dašić (“Igalo”), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović (“Ribar”, Baošići ), Miloš Ivanović (“Jugole Grakalić”, Herceg Novi) i Bojan Zurovac (“Dinigla”, Bijela).

Sa njima su za Sali otputovali i sekretar Saveza, Marko Sijerković i predsjednik sudijske komisije, Anton Jadnrić.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code