Početna Sport Ribolovci “Sipe” iz Tivta najuspješniji na 22. Kupu mimoze

Ribolovci “Sipe” iz Tivta najuspješniji na 22. Kupu mimoze

1

Kup mimoze u sportskom ribolovu koji je juče održan 22. put, okupio je 18 tročlanih ekipa iz Crne Gore. Ova sportska manifestacija koje se tradicionalno održava u sklupu proslave Praznika mimoze, odložena je ove godine za jun zbog nepovoljne epidemiološke situacije. Kako saopštavaju iz Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, na kupu prvi put nije bilo inostranih ekipa, koje nijesu mogle da učestvuju takođe zbog epidemiološke situacije. Takmičenje je u nešto skraćenom obimu održano u sve tri planirane discipline sportskog ribolova.

Prvo mjesto u disciplini „štapom iz barke“ osvojio je Marko Vujisić iz KSR „Ribar“ Baaošići  sa 8.750 bodova. Drugi je bio Božidar Buzić iz  KSR „Sipa“ Tivat sa 4.634 a treći Marko Radosavljević  iz KSR „Igalo“ sa 4.406  bodova.

U disciplini „tunjom iz barke“ najuspješniji je bio Dragan Pavlović (KSR „Bokeška jedra 1999“ Đenovići) sa 6.542 boda, srebrna medalja pripala je Igoru Matkoviću (SRK „Pagar“ Tivat) sa 2.142, a bronzana Ljubinku Vrbnjaku(KSR „Sabljarka“ Meljine) sa 1.916 bodova.

U ekološkom ribolovu ( uhvati, upiši, vrati u more) pobijedio je Predrag Tasić (KSR „Ama“ Kostanjica), drugi je bio Ivan Dejanović (KSR „Delfin“ Budva), a treći Radovan Popović ( KSR „Sipa“ Tivat).

Na osnovu rezultata u sve tri discipline ekipni pobjednik 22. Kup mimoza  je ekipa Sipa (Božidar Buzić, Tomo Cvjetković, Radovan Popivić) sa 10 plasmanskih  bodova, drugo mjesto pripalo je ekipi Delfin II sa 17, a treće Igalo I sa 18 plasmanskih bodova.

Nagradu firme „Una“ Tivat (vaučer za kupovinu ribomaterijala u prodavnici „Sipa“) dobio je Marko Vujisić (KSR „Ribar“) za ukupni ulov od 8.750 gr, a pehar za najveću ulovljenu ribu Vaso Terzić  (KSR „Bokeška jedra 1999“) za fratra teškog 268 gr.

Uspješan  tehnički organizator bio je KSR „Igalo“ uz pomoć drugih klubova iz opštine Herceg Novi.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code