Početna Društvo Ricardo Bonetti: Brodovi Bella Boke ploviće zalivom i zimi

Ricardo Bonetti: Brodovi Bella Boke ploviće zalivom i zimi

16

S malim zakašnjenjem u odnosu na dati raspored iz Tivta je na drugoj od pet redovnih linija, oko 13 časova u Gradsku luku Herceg Novi stigao hibridni brod “Graciana”, sa dvadestak putnika.

Veliko medijsko intersovanje tek treba da se potvrdi i prometom, što menadžment kompaije Bella Boka mnogo ne brine, jer žele da budu siguran oslonac u javnom brodskom prevozu mještanima i turistima tokom cijele godine.

Jedna od putnica Mira Stojanović plovila je danas prvi put iz Tivta do Herceg Novog “Gracianom”, a spremna je kaže da putuje i tokom zime, ukoliko brodovi budu saobraćali:

„Bilo je prijatno, lijepo, neobično. Često smo u Tivtu, ali volimo da posjetimo i druge gradove. Ukoliko bude prilike, putovaćemo i tokom zime, što da ne“, kazala je Mira.

Putnik iz Bijeljine, Miodrag Stojanović kaže nam da je iskustvo plovidbe ovim brodom dragocjenije od putovanja autom:

„Bilo je fantastično. Boka je iz ove perpsektive sasvim drugačija, još je veća ljepota nego kad se ide autom i ovo je prilika za sve koji je vole da je vide iz ove perspektive. Ako na ovaj način još rasteretimo saobraćaj i izbjegnemo gužve, ovo je pun pogodak” kazao je on.

Generalni menadžer i direktor kompanije Bella Boka, Ricardo Bonetti, priznaje da su prvog dana jako zauzeti, jer treba sve izračunati, potrošnju, usavršiti djelovanje posade brodova, uskladiti red vožnje sa pristaništima….

– Ovo je pilot projekat i jako sam zadovoljan. Nismo pravili veliki publicitet u Gradskoj luci, ali kao što vidite imamo dosta putnika na brodu i za sada su svi zadovoljni. Ovo su prva dva broda sa kojima ćemo par mjeseci provjeravati da li će biti nekih problema. Kasnije ćemo staviti u pogon još 7 brodova, tako da će ih biti ukupno 9 i mislim da ćemo za iduću sezonu biti potpuno spremni – kazao je Bonetti.

Zanimljivo je da će brodske linije zalivom Boke kotorske trajati i tokom zime, jer je to cilj projekta, kaže on:

– Ovo je javni prevoz, ne turistički. Cilj projekta je da pruži kvalitetnu uslugu i mještanima Boke i turistima. Mještani mogu udobnim brodom za kratko vrijeme stići do Tivta i Kotora. Ovo je novi način transporta kroz Boku. Plovidba nije duga, zaliv je fantastičan i mislim da nikome nije prijatno da sjedi dva sata u kolima od Kotora do Herceg Novom – priča Bonetti.

Upitan kako nikome do sad nije palo na pamet da nešto slično pokrene u Boki rekao je da je ovo prvi korak i da mu nije cilj da po svaku cijenu brodovi budu puni, već da može da pruži kvalitetnu i profesionalnu uslugu.

– Tokom zime pogotovo, moguće da će brod voziti jednu ili dvije osobe, ali takav je naš bliznis plan. Neophodne će biti male izmjene u narednih par godina i da prilagodimo ponudu.

Poseban brod koji će čistiti zaliv, odnosno uklanjati plastiku iz vode još uvijek nije zaplovio, jer je zbog sitnih problema zadržan u brodogradilištu, ali to se očekuje u narednih nekoliko dana, ističe Boneti:

– Ovaj brod će dvije sedmice čistiti u Herceg Novom, dvije u Tivtu, Kotoru… Cilj našeg projekta je da uklonimo plastiku iz mora, to je veliki problem u cijelom svijetu. Ovo je jednostavna akcija za veću korist – ubijeđen je gemeralni menadžer Bella Boke.

Tokom pilot faze biće angažovano šestoro zaposlenih na brodovima i troje njih koji vode menadžment.

Važno je istaći i da djeca neće plaćati vožnju brodovima, koja inače u jednom pravcu od Tivta do Herceg Novog ili obratno košta 4 eura.

16 Komentari

 1. Nadam se da cemo do godine Movie iz Krasice da krenemo brodovims po Boko. Saobracaj na cestitam postao nepodnosljiv. Od Krasice do Tivta smo neki dan trebali kombijem skoro sat uz presjedanje i stojeci

 2. Super da se moze poci na kavu do Porto Montenegra i Kotora za male novce ..ovo je zaista bilo potrebno ucmaloj Hercegnovskoj Opstini!
  Navali Narode!

 3. Svaka konkurencija je zdrava i dobra za narod!
  Jos Uber da pocne da radi i to ce biti sirotinjska majka!
  A narod ce da izabere cije usluge ce da koristi jer taxisti su skupi igraju igru Monopola ..ali uskoro Uber dolazi…

 4. Kome milo kome krivo ali ako cijene ostanu kao sto se najavljuje i usluga onda je za svaku pohvalu..
  Pajo i ostali su bili podigli cijene previse…
  A pogotovo za djecu besplatno to je extra ..

  14
 5. Upitan kako nikome do sad nije palo na pamet da nešto slično pokrene u Boki
  Ovaj reporter mora da je skoro dosao u Boku
  Zna li on da je postojala redovna linija od Novoga do Kotora prije cetrdeset godina i da su se brodovi zvali Vida i Lovran

  36
  5
  • Bio je i Maraljivi ,Lovran itd ali prolaskom magistrale brodovi su izgubili smisao ,bili su spori ,autobusima se lakse islo.Danas, magistrala je ostala ista ,ogroman je broj automobila zastoj u drumskom saobracaju a brodovi su brzi i laksi na struju a ne kao nekad stari spori .
   Broj stanovnika i turista je mnogo veci nego prije 50 godina ,tako da ovo ima perspektivu.

   23
 6. Mr Bonetti:

  Postavite cjenovnik I red voznje ali tako da bude citljiv, razuman i u tekstualnom format u kako bi lako mogao da se pretrazuje. Ona slika na Facebook je prilicno nerazumljiva

  13
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code