Rijeka: Herceg Novi postaje opet član Federacije evropskih karnevalskih gradova

Rijeka: Herceg Novi postaje opet član Federacije evropskih karnevalskih gradova

5
Podijeli

Svojevremeno je Herceg Novi nebrigom izbrisan sa liste evropskih karnevalkih gradova, ali će se vrlo brzo opet naći u toj Federaciji. Iz Rijeke gdje  danas na velikom karnevalu nastupaju  članovi NVO „Maškare“,  sa maskom “Gospodari prstenova” i grupom učenika Srednje škole „Ivan Goran Kovačić“, stižu lijepe vijesti.

NVO Maškare i Opština Herceg Novi će sljedeće sedmice dobiti aplikaciju za članstvo u F.E.C.C. Time će biti sačinjen i prvi korak u pripremi prvog karnevala u sklopu Prazniak mimoze iduće godine, javljaju nam iz NVO Maškare.

Picerija i restoran

Novljane je primio gradonačelnik  Rijeke Vojko Obersnel sa predstavnicima turističke privrede. Obersnel je tom prilikom kazao da će Opštini Herceg Novi i NVO Maškare pružiti pomoć i podršku u organizaciji karnevala.

Nakon mjesec i po  karnevalskih zabava, koncerata, pjesme i plesa, sportskih, gastronomskih, humanitarnih događanja, Riječki karneval 2017. kulminira danas  na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Riječkim Korzom prodefilovaće  preko 10.400 učesnika  u 110 karnevalskih grupa.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel  se osvrnuo i na ekonsomke aspekte Karnevala:

–  Uz zabavu, veselje i ugodna druženja Riječki karneval donosi i značajnu zaradu, naravno prvenstveno uslužnim djelatnostima. Tako u vikendu Međunarodne povorke ugostiteljski objekti ostvare oko 1,5 milijuna kuna veći promet od uobičajenog u tom periodu, a odlična je i popunjenost smještajnih kapaciteta u Rijeci i okolini. Ukupna zarada Karnevala na riječkom području kreće se oko 10 miliona kuna dok ulaganja oko dva miliona kuna stoga je jasna i gospodarska korist ove manifestacije – naglasio je gradonačelnik Rijeke.

Inače, Riječki karneval u grad je doveo 50 hiljada gostiju. NVO Maškare učestvuju pod rednim brojem 63, od ukupno 115 karnevalskih grupa.

5 Komentari

 1. Divno, bravo dobri ljudi okupljeni pod imenom MASKARE!
  Hgi ugledaj se na njih batali se politickog botovanja oni su iznad toga I postuj takve ljude. ???

  8
  1
 2. HGI podi. Tebi se obbrracam hejteriuu:S obzirom da si se posprdno tagovao kao politicka partija nisi vrijedan reagovanja. Dobro procitaj tekst ti je savjet jedini.
  MASKARE NEKA SE GRAD UGLEDA NA VASU VOLJU I TRUD! Cestitke

  6
  1

Ostavite komentar

*

code