Risan i Perast riješiće kanalizaciju sa 4,7 miliona eura, projekat odobrila Evropska...

Risan i Perast riješiće kanalizaciju sa 4,7 miliona eura, projekat odobrila Evropska komisija

3
Podijeli

Opštini Kotor odobrena su bespovratna sredstva od 4,7 miliona eura za izgradnju kanalizacione mreže u Risnu i Perastu, kazali su iz Vodacoma.

Riječ je o dijelu dodatnih sredstava u iznosu od 68,6 miliona eura bespovratne podrške, koja su Crnoj Gori dodijeljena za realizaciju 4 investiciona projekta iz oblasti saobraćaja i životne sredine i pripremu projektne dokumentacije za dva nova projekta.

Picerija i restoran

To je saopšteno na sastanku Upravnog odobra Zapadnobalkanskog investicionog okvira, u Luksemburgu, u organizaciji Evropske komisije i Evropske investicione banke.

U saradnji sa Vodacomom i Ministarstvom održivog razvoja i turizma, Opština Kotor je nominovala mjeru izgradnje kanalizacione mreže za naselja Risan i Perast (uključujući tranzitni kanalizacioni sistem prema naselju Muo). Projekat je dobio pozitivno mišljenje u postupku odabira projekata (screening), koji je obavila Evropska komisija.

– Ocijenjeno je da će ovaj projekat uticati značajno na kvalitet zaštite životne sredine u Bokokotorskom zalivu i doprinijeti ekonomskom razvoju, jer će biti riješeno pitanje prikupljanja otpadnih voda u ovim primorskim mjestima, što će uticati na poboljšanje kvaliteta vode za kupanje u Bokokotorskom zalivu – kaže se na kraju saopštenja.

3 Komentari

  1. Svakako uzmite Nišićane i Turke da vam to zbiče časkom. Nećete čekat ni sto godina. I neće vas koštat ni sto miliona. Imaju novogodišnju akciju, zgrabite ih, dok ih ko drugi ne ugrabi! Jer od Novljana imaju jake preporuke.

  2. Preporucite im ovaj Certicoglu ili kako se vec zove i nek uzmu Vlada M. Zavrsice kolektor za 10 godina i i kostat ce 47 miliona. Prije i jeftinije, ne moze..

Ostavite komentar

*

code