Početna Društvo Rizičniji boravak u kafiću nego odlazak na glasanje

Rizičniji boravak u kafiću nego odlazak na glasanje

7

Epidemiološki rizik tokom izbornog dana sveden je na minimum i višestruko je manji od boravka u nekom ugostiteljskom objektu, kazao je pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje , dr Senad Begić.

Foto: PR Centar

On je, gostujući na Jutarnjem programu Televizije Crne Gore, rekao da javnost nepotrebno insistira na bezbjednošću tokom izbornog procesa.

“Epidemiološke mjere za izborni dan su takve da rizik minimiziraju, i on je višestruko manji nego tokom boravka u nekom ugostiteljskom objektu. Javnost nepotrebno insistira na bezbjednošću tokom izbornog procesa, zaboravljajući da je on predviđen da se odigrava u kontrolisanim uslovima”, naveo je Begić.

Na pitanje može li se desiti odgađanje parlamentarnih izbora u slučaju skoka novozaraženih, Begić je kazao da su jasno definisani okviri ko može odgoditi izbore i da to definitivno nije IJZ.

Prema riječima Begića, ne očekuje se da u Crnoj Goru bude nagli porast novooboljelih.

Komentarišući eventualno povećanje epidemiološkog rizika, ako djeca od septembra krenu u školu, Begić je kazao da je ključno pitanje može li se djeci pružiti bezbjedna radna sredina.

“Velika je to dilema. Najlakše je reći da je lako odbraniti djecu od kovida, a najteže je zapravo, jer se oni ne mogu strogo pridržavati mjera, broj kontakata koji ostvaruju, a tu su i uslovi sredine, odnosno same škole. Organizovani zatvoreni prostori nijesu epidemiološki najpovljnija sredina za boravak”, zaključio je Begić.

7 Komentari

 1. pa kako ovog lika nije sramota .mislim da je svima jasno da su ovo placenici koji nemaju veze sa strukom vec samo pricaju sto im se kaze.bojkot svake odluke ovih

  8
  5
 2. Eno u Hrvatsku razmisljaju da opet zabrane rad nocnim klubovima fitnes centrima i teretanama a nasi nista nego idri Mile dok i jedan jedini ima nezarazen.Sve nas izgleda treba potrovat pa ce onda tek svi bit jednaki!

  7
  30
 3. E kuku nama svama nesretnim kako vas je bog dao pa smo i mi zbog i radi vas nesretni. Ovo vise nema veze sa medicinom ovo se sve pretvorilo u politiku uskog broja ljudi koji su nas toliko unazadili da se nikad oporavit ne mozemo.

  31
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code