Početna Ekonomija Ročište: Dr Olivera Elez Mihajlović vratila Atlas investu 19 hiljada eura po...

Ročište: Dr Olivera Elez Mihajlović vratila Atlas investu 19 hiljada eura po osnovu duga za plate

14

Aktuelna izvršna direktorka Opšte privatne bolnice Meljine, dr Olivera Elez Mihajlović, vratila je 19 hiljada eura koje joj je uplatila kompanija Atlas invest zbog duga za zarade zbog kojeg je predložila otvaranje stečaja u kompaniji Meljine kompleks.

Ona ne prihvata ovakav način izmirenja duga, jer ga smatra nezakonitim. Na ročištu za ispitivanje razloga za otvaranje stečaja, Elez Mihajlović je kazala da se taj iznos odnosi na bruto zarade, pa ne postoji zakonsko pravo da ona sama plati Poreskoj upravi poreze i doprinose na njenu platu.

Atlas invest je uplatio novac na račun Elez Mihailović u skladu sa odlukom osnivača Duška Kneževića, koji je, kako je naveo njihov advokat Milovan Milošević, krajnji vlasnik Meljine kompleksa.

Milošević je namjeravao na ročištu da sa Elez Mihajlović potpiše ugovor o pristupu dugu, koji bi po zakonu,kako je rekao, trebalo da bude zaključen između Atlas investa koji je dug platio i nje, kako bi imala pravni osnov da primi ovaj novac. Međutim, ona je vratila cijeli iznos.

Prema tvrdnji Miloševića, time je Elez Mihajlović ponovo nedvosmisleno pokazala da njena namjera nije da naplati svoja potraživanja, već da Meljine kompleks uvuče u stečaj.

Na prošlom ročištu Milošević je kazao da je Elez Mihajlović, kao bivša direktorica Meljine kompleksa, trebalo da zna da je vrijednost imovine sto puta veća od dugova, te da s obzirom na to da nije pokušala da se naplati iz imovine vrijedne 50 miliona eura, nije ni bilo osnova za pokretanje stečaja. Zbog toga je, kako, navodi, podnijeta krivična prijava protiv nje.

Privremeni stečajni upravnik Saša Zejak zatražio je od advokata Miloševića dokaze da je Duško Knežević vlasnik Meljine kompleksa. On je dodao da padanje u docnju u ovom slučaju ne oslobađa Meljine kompleks obaveza za pripadajuće poreze i doprinose na zarade, pa bi se eventualnim otpisivanjem potraživanja predlagača nezakonito otpisala i potraživanja Poreske uprave.

Sutkinja Milica Vlahović je insistirala da Zejak sačini izvještaj o navedenom transferu novca, te naložila advokatu Miloševiću da dostavi odluku na osnovu koje je novac uplaćen.
Tek onda će biti i jasnije postoje li razlozi da i četvrti put bude otvoren stečaj u kompaniji Meljine kompleks. Naredno ročište zakazano je za 9.jul.

14 Komentari

  1. Hvala ti Olivera sto si istrajna u namjeri da sacuvas bolnicu.
    Samo zluradi ne vide da si ti jedina prepreka da Knezevic pravno vrati bolnicu u svoje ruke i zatvori je zauvijek.

    41
    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code