Roganović životno ugrožen, ali stabilan: Dr Brzaković slučajno bio na mjestu nesreće...

Roganović životno ugrožen, ali stabilan: Dr Brzaković slučajno bio na mjestu nesreće i prvi ukazao pomoć

17372
13
Podijeli

Novljan Duško Roganović, nakon jučerašnje eksplozije u autu tokom vožnje, ostao je bez donjih ekstremiteta i životno je ugrožen. Međutim, trenutno je stabilnih životnih parametara, potvrdili su Radiju Jadran u PR Službi Kliničkog centra Crne Gore.

Nalazi se na odjeljenju intenzivne njege, gdje je juče iza 18 časova transportovan, na zahtjev porodice, poslije operacije iz Opšte bolnice Meljine.

Picerija i restoran

– Dovezen je u bolnicu Meljine juče oko 14.50 h, sa traumatoznom amputacijom donjih udova. Eksplozija je “otkinula” udove, nakon čega je bio neophodan  hiruški zahvat. Imao je obilno krvarenje i na hiruškom odjeljenju ukazana mu je sva pomoć. Primio je 8 doza krvi i 20 infuzija, a porodica i rodbina su u međuvremenu već angažovali privatno helikopter kojim je prebačen u Klinički centar Crne Gore, kazali su nam u bolnici Meljine.

Postoji slučajnost zahvaljujući kojoj je Roganović još u životu. Naime, na mjestu nesreće juče se zatekao  doktor Hitne pomoći pri hercegnovskom Domu zdravlja, dr Ivan Brzaković. Kako priča za Radio Jadran, u trenutku nesreće bio je u jednom od lokala na Autobuskoj stanici kada je odjeknula detonacija:

– Izašao sam i vidio auto koje je udarilo u stub na ulasku u stanicu, pogledao put gore i dolje, vidio tijelo čovjeka kojeg je izbacila detonacija. Ležao je na nadvožnjaku. Potrčao sam do svog auta i uzeo ljekarsku torbu. Vidio sam odmah da je riječ o natkoljenoj amputaciji i zamolio momka koji se našao tu da mi pomogne, pa sam tako stao nogama na jednu butinu povrijeđenog, a ovaj momak na drugu, kako bismo zaustavili krvarenje do dolaska Hitne pomoći, priča dr Brzaković.

Od momenta eksplozije, dr Brzaković se za dvadesetak sekundi našao kod provrijeđenog Roganovića, kojeg je detonacija izbacila 30 m od auta, na nadvožnjak. Kako kaže, drugih povrijeđenih nije bilo.

– On je nakon eksplozije bio u svjesnom stanju, imao je ogrebotina na tijelu, zapomagao je i tražio da ga stavimo u auto i transportujemo u bolnicu. Ja sam ga smirivao do dolaska Hitne koja je odmah došla po pozivu prisutnih, kaže on.

Hitna pomoć je zatim odvezla  Roganovića u Bolnicu Meljine, odakle je na dalji tretman transportovan helikopterom u Klinički centar Crne Gore.

13 Komentari

 1. Zivot je zivot, samo da si ti ziv, pa dalje odlucuj sam.
  Suzdrzite se osudjuvanja, jer sebe da gledate, osudili bi ste se odavno.
  24  11
 2. Ne mogu da se nacudim ovakvim nebuloznim komentarima,na svim portalima.Ne daj Gospode Boze,nikom.Uzas.Svaka cast osoblju hirurgije bolbice Meljine,jos jednom ste pokazali svoju pozrtvovanost i humanost u svom pozivu.Svaka cast doktoru Brzakovicu,samo ga je Bog poslao.Najiskrenije mi je zao momka,nek mu je Bog na pomoci.
  56  12
 3. Slučajnosti ne postoje?

  Sigurno je kriminalni klan angažovao doktora da se nađe pri ruci. Ma, daj!

  Sramota, doktor je jedan od rijetkih ljudi koji rade svoj posao i van radnog mjesta.

  Divno mu priznanje odajemo!
  42  6
 4. Sreca da je bio tu!
  samo da se zna , potencira se kako je taj monstrum koji je aktivirao eksploziv, vodio računa da nikog nema u blizini. Čista izmisljotina! Nije ga bilo briga niti mu je palo na pamet da misli o bilo čemu. Z
  33  22

Ostavite komentar

*

code