Početna Politika ROK ZA PREDAJU ODBORNIČKIH LISTA DO SJUTRA U PONOĆ !?

ROK ZA PREDAJU ODBORNIČKIH LISTA DO SJUTRA U PONOĆ !?

0

sat_kula_1Taman kad su iz Opštinske izborne komsije Herceg Novi dobili tumačenje Državne izborne komsije da će se pridržavati zakona o izboru odbornika i polsanika u određivanju roka za predaju odborničkih lista -25 dana prije lokalnih izbora, a to je 12. mart, stiglo je novo tumačenje iz kabineta predsjendika države Filipa Vujanovića.

– Od savjetnika za ustavna pitanja predsjendika Filipa Vujanovića dobili smo jasan datum, kao krajnji rok za predaju odborničkih lista, a to je sjutra, 1. marta do ponoći. To su i ranije najavljivali iz kabineta predsjendika koji je raspisao lokalne izbore u Herceg Novom i Tivtu za 7. april. Međutim, iz Državne izborne komisije nam je rečeno da će se pridržavati zakona i da je moguće do 12.marta predavati liste – kaže za Radio Jadran, predsjendik OIK Herceg Novi, Milan Vajagić.

U pismu iz kabineta predsjendika takođe se navodi da su postupili po zakonu o izboru odbornika i poslanika kojim je predviđeno i da rok bude kraći od 25 dana od izbora.

– Da ne bismo stvorili prostor za pravno mešetarenje mi smo obavjestili svih 13 partija, koalicija i grupa građana, koje su najavile učešće na izborima da predaju liste do sjutra u ponoć – kaže Vajagić.

I predsjednica Opštinske izborne komisije u Tivtu, Jovanka Laličić potvrdila je da je rok za predaju odborničkih lista i u toj opštini 1.mart u ponoć.

Učesnicima lokalnih izbora u ove dvije bokeljske opštine predstoji užurban i grozničav rad da sastave liste, jer su mnogi računali da imaju još destetak dana za to.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code