Početna Ekonomija Roseljo dogovorio s Markovićem unaprijeđenje infrastrukture u Crnoj Gori

Roseljo dogovorio s Markovićem unaprijeđenje infrastrukture u Crnoj Gori

0

Iberostar je zainteresovan za unaprijeđenje ponude i širenje poslovanja u Crnoj Gori i u regionu, saopštio je izvršni predsjednik te kompanije Migel Fluksa Roseljo /Miguel Fluxà Rosselló/ u razgovoru sa crnogorskim premijerom Duškom Markovićem.

Roseljo je vlasnik i izvršni predsjednik Iberostar Grupe koja više od deset godina posluje i u Crnoj Gori. Njegova kompanija posluje u Herceg Novom, Perastu i Bečićima.

Dogovoreni su konkretni koraci koji se tiču povećanja broja avio-kompanija koje saobraćaju ka Crnoj Gori i daljeg unaprijeđenja komunalne infrastrukture.

Kako je saopšteno iz Vlade, izraženo je obostrano zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Vlade i tog svjetskog turističkog giganta koji poslovanjem u 35 država svijeta ostvaruje godišnji prihod iznad 2,4 milijarde EUR. U našoj zemlji generiše deset odsto ukupnih turističkih noćenja u hotelima i 25 odsto u hotelima najviše kategorije.

Marković i Roseljo su ocijenili da saradnja, inicirana na njihovom prvom sastanku prije gotovo tri godine, predstavlja primjer uspješne realizacije vizije održivog turističkog razvoja i važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude Crne Gore i značajno proširenje ponude ove renomirane kompanije.

Premijer je, kako se navodi, informisao sagovornika o izuzetno dobrim rezultatima ovogodišnje ljetnje turustičke sezone, rekavši da je povećan broj gostiju u hotelima i da finansijski pokazatelji ukazuju na rast prihoda.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code