ROSTOVIĆ BRANI STANOJLOVIĆA, NAPADA KOALICIONE PARTNERE I PARKING SERVIS

ROSTOVIĆ BRANI STANOJLOVIĆA, NAPADA KOALICIONE PARTNERE I PARKING SERVIS

156
0
Podijeli

 

Mladen RostovicIako je konferenciju za novinare sazvao kako bi demantovao pisanje pojedinih medija o navodnoj nestručnosti člana savjeta JU “Muzej Mirko Komnenović i galerija JBB”, Miloša Stanojlovića iz NS, predsjednik te stranke i potpredsjednik opštine Mladen Rostović se dotakao još nekoliko tema i oštro prozvao institucije sistema, ali i koalicione partnere u opštini, optužujući ih za nepotizam, nestručnost, kršenje zakona, nefunkcionisanje gradskih službi.
– Narodnoj stranci smetaju komentari da Milos Stanojlović nije stručan u kulturi – kazao je Rostović i dodao kako javnost zna da je Đordje Ćapin prepoznat kao pisac koji objavljuje knjige. – Jedna od najpoznatijih mu je” Srpsko Konavle i hrvatska kultura” i to preporučujem da pročitate. A Miloš Stanojlović je istinski i veliki poznavalac srpske kulture i najveći poznavalac četničkog pokreta, koji je bio oslobodilački i antifašistički – obrazložio je Rostović kvalitete svog partijskog kolege. On je naglasio da su u Srbiji i četnički i partizanski pokret izjednačeni i proglašeni antifašističkim i oslobodilačkim, a da mi u Crnoj Gori imamo himnu koju je pisao Sekula Drljević , koji je , kako je kazao Rostović, u zvaničnim dokumentima proglašen za fašistu i ratnog zločinca. To je problem države Crne Gore, ali i problem kulture, kazao je Rostović.
Za aktuelnu smjenu u JU Herceg Fest kazao je da, kao neko ko posmatra sa strane, ne želi da komentariše unutarstranačke stvari u NOVOJ, ali da zna da je procedura za izbor novog v.d. direktora sprovedena u skladu sa zakonom i da Nova po koalicionom sprazumu ima pravo na to mjesto.
Najžešće kritike Rostović je uputio na račun direktora JP Parking servis i rada tog preduzeća. Kazao je da u raskrinkavanju nezakonitih radnji ima blokadu kod gradonačelnika, ali i u drugim institucijama. Prije tri mjeseca je predao prijavu osnovnoj državnoj tužiteljki Snežani Zejnilagić, u kojoj je naveo niz nezkonitih radnji koje tužilaštvo treba da ispita, ali do danas ništa nije urađeno. Rostović tvrdi da Zejnilagićka štiti Matkovića zbog kumovskih veza.
– Ne može penzioner da bude direktor, nijedan njegov pečat ne važi, a šta će sve biti nađeno u tom preduzeću kad uđu inspekcije vidjećemo. Ako neko bez tendera angažuje advokata Lepetića, kako ćemo provjeiti koliko je on zaradio para i kako je naplatio usluge. Lepetić je tek sinoć dobio saglasnost UO da zastupa Parking servis, što znači da sve predmete koje je do sada vodio nije imao saglasnost – kazao je Rostović i podsjetio da je direktor Parking servisa nezakonito oročio 350.000 eura opštinskih para, dok radnici Vodovoda nijesu dobili platu mjesecima.
Rostović vjeruje da će sve što se radi doći na naplatu prilikom otvaranja poglavlja 23 i 24, a njega su, kako je rekao, već zvali neki ambasadori. Izjavu će već danas dati i policiji – najavio je Rostović.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code