Početna Oko nas Budva Rotarijanaci u humanom okupljanju za cetinjsku bolnicu “Danilo I”

Rotarijanaci u humanom okupljanju za cetinjsku bolnicu “Danilo I”

1

Sjutra je dan Rotarija Crne Gore i okupljanja svih prijatelja Rotarija, Budve, Crne Gore i ljudi dobre volje spremnih da pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Rotari klub Budva najavljuje 9. Rotary Summer Party i humanitarnu akciju za cetinjsku bolnicu “Danilo I” u restoranu „Vista“ na Vidikovcu.

Okupiće se oko 170 rotarijanaca iz zemlje i inostranstva, članovi njihovih porodica i prijatelja, predstavnici diplomatskog kora, koji će, pored ugodnog druženja, još jednom podsjetiti na osnovnu misiju Rotarija, saopštavaju iz RC Budva:

– Nakon vrlo uspješnih akcija posvećenih djeci sa posebnim potrebama Budve, slabovidoj djeci Crne Gore i opremanju dječjeg i porodiljskog odjeljenja Bolnice Kotor, Rotari klub Budva nastavlja da, u duhu maksime Rotarija nesebično služi, pomaže onima kojima je to najpotrebnije – navode oni.

Prošle godine pokrenut i drugi global-grant projekat Rotari kluba Budva „Prva crnogorska bolnica ‘Danilo I’ – moj prvi dom“, za nabavku potrebne medicinske opreme za Odjeljenje za ginekologiju i akušerstvo i Odjeljenje za pedijatriju cetinjske bolnice.

Vrijednost global-granta je preko 100.000 eura. I ranije su prikupljena značajna sredstva, zahvaljujući donacijama rotarijanaca Distrikta 2483 i njihovih prijatelja iz drugih distrikata iz okruženja, predstavnicima lokalnih samouprava i državnih institucija, kao i brojnim privrednicima, medicinskim radnicima i pojedinicima, koji su prepoznali značaj i potrebu unapređenja rada najstarije bolnice u Crnoj Gori, podsjećaju rotarijanci.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code