Početna Društvo Rukovodstvo Herceg Novog zadovoljno poslom na Šetalištu Pet Danica

Rukovodstvo Herceg Novog zadovoljno poslom na Šetalištu Pet Danica

19

Kao što to po lijepom danu čine brojni šetači, tako su su i čelnici lokalne uprave u Herecg Novom prošetali danas rekonstruisanom trasom Šetališta Pet Danica u Igalu.

Istovremeno potpredsjendica Opštine, Danijela Đurović položila je vijenac kod spomen ploče hercegnovskim junakinjama II Svjetskog rata, Pet Danica, po kojima je Šetalište Od Igala do Meljina dobilo ime.

Ona je istakla da je prošlo već 5 godina od postavljanja spomen ploče:

„To je jedan od pokazatelja koliko se ova lokalna samouprava zajedno sa Udruženjem boraca i Mjesnom zajednicom trudi da obilježava sve važne događaje iz naše istorije i prošlosti, na koju smo beskonačno ponosni, jer ona čini dio nas samih“, istakla je Đurović.

Posao na Šetalištu je okončan nakon više od 3 godine. Završni radovi popločavanja dionice u dužini od 365 m, od Galeba do kompleksa Raffaelo, povjereni su novskoj firmi Niveda. Izvedeni su prvi put prije ugovorom određenog roka, kazao je predsjednik Opštine, Stevan Katić:

„Izvođač kojeg smo odredili odradio je posao kako treba i opravdao sve zbog čega su građani Herceg Novog u prethodnom periodu dugo čekali. Opština Herceg Novi uložila je maksimalne napore, a u tom pogledu i saradnja sa Morskim dobrom bila je na zavidnom nivou, iako su oni na neki način završetak radova prepustili Opštini“, konstatovao je Katić.

Da se, kako je rekao „čekao prethodni izvođač, posao bi se završavao kao nekad Skadar na Bojani“:

„Zadovoljan sam, a i drago mi je da su zadovoljni i privrednici koji na ovom potezu obavljaju svoje djelatnosti. Nastavljamo dalje uređenje Šetališta kroz Igalo, kako bi grad imao uređen jedan od glavnih resursa grada“, najavio je on.

Izrada projektne dokumentacije je u toku, ali problem je sanacija postojećeg kanalizacionog kolektora na tom potezu:

„To je predviđeno fazom V-2 uz finansiranje niz sredstava KfW banke, ali dogovaramo još da li da ulazimo u taj posao ili ne. Ispitujemo u kakvom je stanju postojeći kolektor, da li ga treba mijenjati kompletno ili djelimično. Kada najprije tu dilemu otklonimo, nastavljamo dalje. Nećemo sigurno raditi kao neki u prethodnom periodu, samo da radimo nešto, a onda poslije godinu, dvije godine ponovo da prekopavamo“, zaključio je on.

Direktor Agencije za izgradnju i razvoj grada, Boro Lučić, istakao je da je želja Agencije bila da uključi što više firmi i lokalnih preduzetnika u ovaj posao:

„Stoga mislim da je ovo najbolji primjer kako lokalna Agencija projektuje i radi. Ovaj dio završen je zaista brzo, na opšte zadovoljstvo svih – i onih koji ga koriste i onih koji uz njega žive“, poručio je on.

Kako je dodao, privodi se kraju izrada projekta uređenja vidikovaca na Njivičkom putu, povjerena hercegnovskoj firmi Novitović:

„Projektujemo i uređenje još troje gradskih stepeništa i mislim da je sve ovo primjer kako treba raditi uz odličnu sinergiju lokalnih firmi i Opštine i nadam se da ćemo tako i nastaviti“, poručio je Lučić.

Na ovoj trasi šetališta preostalo je još da se obave kanalizacioni radovi – odnosno spajanje ispusta iz privatnih kuća na glavnu kanalizacionu cijev, naveo je potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević:

„Zadovoljan sam, obavljen je posao dobro, jer kad Novljani rade svom gradu i kvalitet mora biti dobar. Ranije smo imali sa strane izvođače i znamo kako smo prolazili svih ovih godina. Nadam se da ćemo brzo nastaviti popločavanje i dijela Šetališta prema starom dijelu Instituta. Imamo još dosta planova, popravićemo djelove Šetališta koji su propali kao i ogradu kako bi to sve do sezone bilo spremno“, kazao je Konjević.

Cilj je, kako kaže, bio da se ovaj posao okonča do Nove godine, budući da će centralna proslava Nove godine biti održana ispred hotela Igalo:

„Mislim da je sve što se radi na ponos svih Novljana, jer ova vlast svim naporima uz malo sredstava radi i pokušava Novljanima da pokaže da mislimo o svom gradu i pokušavamo da idemo naprijed“, ustvrdio je Konjević.

Šetalište u Igalu je prvi put sređeno bez zamjerki građana, a u to su se danas uvjerili svi koji su prošetali ovom dionicom, ocijenio je predsjednik MZ Igalo, Zoran Savković.

„Nadam se da ćemo uspjeti da obezbijedimo sredstva za dio šetališta od Galeba do Titove vile kako bi Igalo konačno imalo Šetalište kakvo dolikuje turističkom mjestu“, poručio je on.

Dodao je da je sve spremno i očišćeno za doček Nove godine, čiji će glavni program prvi put biti u Igalu:

„Nadam se lijepom vremenu i da će sve biti uspješno, ali i da će program proslave tradicionalno ostati u Igalu“, poručio je Savković.

19 Komentari

 1. Tako je to kod nas . Hvale se zavšenim popločavanjem trase od 365 metara.
  Da su svaki dan u godini postavili po jednu pločicu bilo bi sramora a ne pet godina.Samo ne znamo gdje odoše pare….

 2. Novljani prisjetimo se Petra.Marka,Ilije,Maksima,Ivice,Vlada,Toma,Nina,Nikole,Đura,Velja,Velimira,Milovana,Đorđa,Đone,Zuka,Iva,Njunja i dodajte po svom sijećanju još koje ime.
  Treba da im budemo zahvalni !!!
  Oni su voljeli ovaj grad i nama su stvorili brend a bili su predsjednici opštine,načelnici i direktori… a prije svega su voljeli Novi i nisu se prodavali kao neki danas !!!
  Poštujmo državu ali Novi je naš i ne dajmo ga !!!
  Novi je grad novljana i svih onih koji ga poštuju i cijene ali nemojte nas izdati jer ovaj
  grad morate voljeti i ne dozvolite da ga uništavaju.
  Pamtimo bivše po dobru a nemojmo da neke pamtimo i po zlu !!!

 3. Sve na stranu ali Andricka rukovodioc? Dok je u snp bila i uz obrada i danijeli rukavom ne nos brisala… Dzaba svi pravni fakulteti kad su preletacevici u modi !

 4. Niveda je na svojim ledjima izvukla najtezi dio rabote, istini za volju niko se tome nije nadao, tako je to kada rabotu u svoje sake preuzmu profesionalci, ali da nije bilo mozgova iz komune, kraljeva, careva i legendi, naravno na violini, mogli bi sve ovo objesiti macku o rep.

 5. Jeli ovo ona dionica za koju je Morsko dobro dva puta odvajalo sredstva. Prvi put dok je Dejan Mandic bio predsjednik a Katic i Djurovicka potpresjednici jos prije 6 godina. Tada je opština svoj dio potrosila za plate…Ako jeste onda je red i to da se kaže…ko je platio, koliko…

  • OD SVIH PROBLEMA U OPSTINI TEBI SMETAJU PRODAVCI KOKICA I KUKURUZA A NESMETA TI STO SU SVE PREDHODNE VLADI ZAKLJUCNO SA OVOM UNISTILE I RASPRODALE SVE JOS IM SAMO ULICA OSTALA PA I TO DA UZMETE PA DA PREDJEMO NA HARAC IMOVINE GRADJANA A NIJE DALEKO NI PRODAJA ORGANA DA BI SE PREZIVELO KAKO SE VEC UVELIKO U REGIONU RADI.

   • Djelimično si u pravu, ali te džindžifuzije nagrdiše šetalište, pa još se izbace do pola sa tezgama, ovi sve daju i prodaju za jedan glas.

    • U SVIM TURISTICKIM CENTRIMA AKO HOCETE I KONTINENTALNIM IMATE ULICNU PRODAJU ALI SE ZAKONOM SVE TO REGULISE ZATO POSTOJI DRZAVA I VLAST. UNISTILI SU NAM HOTELE DRZAVNE TRGOVINSKE LANCE BRODOGRADILISTE JOS JE SAMO ULICA OSTALA NIKO OD LIJEPOG ZIVOTA NIJE IZASAO NA ULICU NEGO DA BI PREHRANIO PORODICU E SAD IM I TO TREBA UKINUTI.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code