Početna Društvo Rušenje autobuskog okretišta u Kamenarima obustavljeno do sjutra

Rušenje autobuskog okretišta u Kamenarima obustavljeno do sjutra

17

Rušenje autobuske stanice u Kamenarima, odnosno okretišta za autobuse lokalnog prevoznika Blueline-a, odloženo je do sjutra, potvrdio nam je predsjednik MZ Kamenari, Tomo Katurić.

kamenari-okretiste-1

– Ja sam upravo mislio da se bacim pod bager, ali radovi su uz pomoć policije, odnosno komandira zaustavljeni do sjutra. Mi sada idemo u Opštinu Herceg Novi, da vidimo šta će nam biti dalji koraci. Ne znam što bih vam rekao, na jučerašnji dan, na Božić, skinuli su eloksiranu bravariju i oštetili zidove na ovim objektima, bez obavijesti Mjesne zajednice i Opštine. Ne znamo ko je dao naređenje, ko ima interes da ovo ruši, ali očigledno nekome smeta ovaj objekat ovdje radi privatnih potreba. Komunalna policija je još juče vidjela nalog inspektora Zejaka za rušenjem. Postoji inicijativa nekoga da se ovo sruši, jer je neko “bacio oko” na ovo ovdje, ali Zejak ne želi da kaže o kome je riječ, navodeći da to može jedino PR – navodi rezignirano Katurić.

Kako dalje navodi, mještani čekaju da se mehanizacija povuče, jer nema ni vatrogasaca ni Hitne pomoći, koji moraju biti prisutni kada se nešto ruši.

Podsjetićemo, pokušaj rušenja autobuskog stajališta krenuo je od juče ujutru, po nalogu inspektora zaštite prostora, Dragana Zejaka.

17 Komentari

  1. Tomo Katuric je jedan casni posteni i ugledni Bokelj koga svi postuju u svijetu sem bagre lopovske koja sve otima kao da im je to djedovina .Kapetane ne daj svoju i nasu djedovinu neka idu u Cuce i Bjelice i Savnik .Berane pa neka gore parcaju svoje a ne tudje

  2. Odgovor za KAMENARAC.Autobuska stanica-okretiste u Kamenarima nije g-din Katurica,vec je svih nas,nase djece i buducih narasraja,kao i gostiju…Kako Vas nije sram da pitate jeli ovo tvoje Katuricu..Licno ja i moja porodica kao i ostali posteni mjestani Josice zahvaljujemo nasem Tomu sto je hrabro istupio pted rusitelje.Takoodje se zahvaljujemo i g-din Ercegovic Franu koji je kao clan savjeta MZ pomogao svom ptredsjedniku da zajedno,bar privremeno stopiraju dalje rusenje gradjevine koju je donirala Amerika.

  3. Zasto komunalna nije azurna i kada je u pitanju naselje bungalova u Baosicima na prvcu ispod puta niklo cijelo naselje cvrsta gradnja a nidje dozvole za isto,a ne placaju struju ni vodu

  4. Kad se nešto ruši, donese se rješenje vlasniku, u ovom slučaju Opštini i MZ, ostavi mu se rok da dobrovoljno sruši, spasi materijal i stvari, pa ako ne postupi u ostavljenom roku pristupa se prinudnom izvršenju. Koliko vidim, objekat je privremeni i ima papire i saglasnost morskog dobra pa se znao vlasnik. Kad su ovako počeli da ruše opštinsko, šta li tek nas čeka. Uostalom, šta će nam pravo i propisi to samo komplikuje život. Treba se vratiti na prirodno pravo a to je pravo jačeg i bogatijeg.

  5. Covjek mora nedje remontovat trajekte, posto je Jadransko brodogradiliste propalo, mjesto za navoz I remont da pare ostaju u Crnu Goru. Domacinski razmislja godpodin Dejo. Ljetos je bio tender za pontonsko mulo Kamenari, koje nepostoji, znaci sve je smisljeno.

  6. Okretiste je uradjeno donacijom Amerike USAID i vlasnistvo je Mjesne zajednice! Zemljiste je vlasnica dala ugovorom na neodredjeno vrijeme o cemu postoji i dokaz. A Zejaka bih pitao sto nije bio tako azuran kada je dobio prijavu u Sutorini sto nelegalno gradi i to na opstinskom zemljistu???

  7. Interesantno je da li je ovaj objekat izgrađen sa potrebnom građevinskom dokumentacijom i na koga je uknjižen?
    Sa kojim pravom dolazi inspektor iz Nikšića i daje rješenje da se sruši objekat na području opštine Herceg Novi. O ovome treba izvijestiti nadlešno ministarstvo i Vladu Crne Gore. Jer ovo je nevjerovatno kršenje zakonskih propisa i nadlešnosti. Da se ovo nikada više ne ponovi!

  8. Pa koje je to vrijeme došlo i koje se to metode primenjuju da bi se “uzelo” od strane moćnika neko zemljište! A ko je uknjiženi vlasnik izgrađenih objekata? Građani treba da imaju punu informaciju da bi mogli da reaguju!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code