Početna Društvo Rusi napustili hotel Adria sport, dugove će izmiriti naknadno

Rusi napustili hotel Adria sport, dugove će izmiriti naknadno

9

Ruski zakupac hotela Adria sport, u vlasništvu Sportskog centra u Igalu, napustio je objekat, a finansijske obaveze prema Sportskom centru najvjerovatnije će biti isplaćene sporazumno, odnosno vansudskim putem, kaže za Radio Jadran, v.d. direktor Centra, Radovan Ralević.

Već godinu ruski zakupac nije izmirivao naknadu za zakup, a uslovi su se stekli za raskid ugovora već poslije dva mjeseca neplaćanja. Ugovor s njim je potpisan 2012. na deset godina:

“Ide se ka tome da raskid bude sporazumni, bez Suda. Kako će se to pravno završiti i kako će se troškovi pokriti, kao i kakav će dogovor biti na kraju, još ne znam. Uglavnom, zakupac je napustio hotel, koji je zaključan zajedno sa restoranom”, kazao je Ralević.

Mjesečni zakup hotela sa PDV-om ugovoren je 4 hiljade eura, s tim što je PDV plaćao Sportski centar, pa je zakupac imao manju obavezu. To Ralević smatra jednim od propusta u ugovoru, kojim je oštećen Sportski centar. On se nada da će se ova situacija riješiti do Nove godine kako bi Centar mogao da nastavi sa radom i “pokriva” mjesečne troškove. Jer, zarada od izdavanja sale nije dovoljna da izmiruje račune za struju i vodu:

„Računi za struju za jul i avgust iznosili su 5 i po i 7.400 eura, što su ogromni izdaci, a da ne pričam o ostalim komunalijama. Sad imamo problem sa distribucijom, jer nam je ostao dug, koji sam “preuzeo”. To nam je kočnica. Poslali smo dopis Opštini da vidimo šta ćemo i da nađemo neko rješenje. Tu je i problem sa hotelom, a moramo da radimo”, ističe Ralević.

Ipak, novog zakupca neće tražiti, iako je hotel sa restoranom potreban Sporstkom centru. Ralević insistira na menadžeru, koji bi oformio adekvatan tim, da u saradnji sa Centrom, radi na pormociji i novim ponudama.

Stalni korisnici su sada klubovi i pojedinci. Od ove nedjelje trebalo bi da krene liga veterana u košarci i tenisu, a u planu je kreiranje lige veterana za stoni tenis. U planu je formiranje i mini liga.

9 Komentari

 1. Slazem se sa Surlasem.Teniski tereni su bili ruglo grada dok niste doveli Dada a sad svi igraju tamo.Dovedite sposobnog menadzera i radice vam i hotel

  2
  1
 2. Ako je ìšta od ovoga tačno,ovdje ima posla za tužilaštvo.
  Samo se bojim da ne nastrada ovaj neiskusan mladić.
  A ima i druga opcija,da se krivcu jasno stavi do znanja da je uvalio prste u med,pa kad bude neko važno glasanje,
  samo ga podsjetiti.
  Zato se preko noći pojedinci “predomisle”.

 3. Ocete li da malo odje narod progovori ciji je drug rus otisao pa nek plati kad plati? Koji je funkcioner demokrata drugovao sa rusom i kako je rus regulisao dug? Ne budimo ludi i naivni i ne lazimo sebe!

  4
  5
 4. Ko mu je dozvolio da koristi hotel. ******* i p*******, taj nikome nije pošteno platio.
  nema to veze sa sadašnjom upravom.
  Dajete ljudi malo podržite tog mladog čovjeka, pa ako se vidi za par mjeseci da to nevalja -svi na ulice – mjenjaj traži novog!
  U Novom je izgleda najbolje da ništo ne radi, da propada i da se ne talasa,
  jer ko god da u Novom nešto počne raditi, nešto napravi ili promijeni, bude dočekan “nanož”

  7
  2
 5. A kakva su ova Danijelina – SNP djeca = Demokrate sa 2 / 3 fakulteta a treba im menadžer da OFORMI TIM!!!!! A zašta služi direktor sa tim silnim fakultetima!!!

  14
  6
 6. Napustili su hotel,a dug ce isplatiti nekada kad im bude pogodno !!??? Ma sta pricas ovo djecace ? Dje ti je ugovor,dje ti je bankarska garancija,aktiviraj bankarsku garanciju za to i sluzi,zar ne? Ili ne smijes jer je rus veliki prijatelj istaknutog demokrate pa ste mu dozvolili da ide bez da plati?
  Bankarska garancija je na 20 000 – 30 000,to je skoro pola duga,zasto to ne aktiviras djecace sa 2-3 fakulteta, nego po naredbi pustas prijatelja tvoje partije da ide bez placanja centa…Je li popis inventara uradjen ili cemo mi gradjani da dodatno placamo zbog tuzbe koja je dogovorena oko nestanka vrijednih stvari iz hotela?

  29
  3
  • Nije 2-3 fakulteta, već 6-7. I to sportska. Rekao je tako predsjednik opštine, a on zna sigurno. Pa predsjednik je. Ima lične kvalitete. Nije postavljen samo po partijskoj liniji.

   15
   2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code