Početna Ke Nova S kraja Igala

S kraja Igala

6

Prohladna nedjelja, sa po kojim zrakom sunca, ali bez vjetra, izmamila je ne baš mnogo Novljana u zdravu šetnju obalom. Na kraju Igala, podno Titove vile, vrijedni mališani, džudisti Igala vježbaju. Lagane kondicione vježbe vodi trener Sveto Mustur.

– Pripremamo se za Kup mimoze. Teško je okupiti djecu sada, jer je raspust, mnogi nisu tu, ali zadovoljan sam – kaže nam Mustur.

Picerija i restoran

Nedaleko, na drugom kraju parka, teretana na otvorenom bez odraslih posjetilaca. Mala braća Todor i Ilija pokušavaju da „savladaju“ jednu od nekoliko teških sprava i uživaju.

Malo je šetača, a dvije Ruskinje hrane nekoliko izgladnijelih mačaka. Obala djeluje prilično zapušteno. Palme jedna za drugom padaju u napadu surlaša.

Privremeni objekti i restorani zatvoreni. Jedan na samoj plaži, sa mobilijarom, izgleda i obijen. Na njegovom zidu i veliki grafit-izjava ljubavi, izvjesnoj Sonji.

Na kraju Igala plaže, kao i uvijek, prljave. More je izbacilo dosta murave, plastike, stakla, kesa, svačega što je ljudska ruka bacila.

Kome li je samo smetao kontejner za smeće? I kako je uopšte doguran do mora? Onespokojava tolika nebriga i nedostatak elementarne kulture življenja.

Ali, neko može i sve to da ne vidi, ili da vidi samo ono što mu se sviđa, prelijep pogled na ulaz u zaliv, na Novi, a u daljini gorostasni bijeli Lovćen.

6 Komentari

 1. Kakvi ljudi-gradjani,takova je i okolina.
  I ovo se naziva ” ekoloska drzava”,pa to ni E nije vidjelo.
  Nekultura svuda oko nas,na ulici,u radnjama,na plazama,a o skolama da i ne zborim.
  Upamtite pola se nosi iz doma,a pola se stice u zivotu.Lako je izracunati gdje smo!
  Nekada cisto Igalo i Novi,sada kao zapusteni vasar.

  10
 2. MOJ ŠTOVANI GOSPODINE OVAJ VAS TEKST KOLIKO GOD BIO DEPRESIVAN NEMOZE NAM POKVARITI OVAJ PREDIVAN DAN U IGALU.
  – KAO PRVO DEVASTIRANI OBJEKAT JE VLASNISTVO INSTITUTA
  – KAO DRUGO ORONULE PALME U PARKU TITOVE VILE SADIO JE ZAKUPAC PLAZE PRIJE DVADESET GODINA
  KAO TREĆE KUPALIŠTEM SA SLIKE U DUŽINI 200 metara ZADNJIH GODINA GAZDUJE INSTITUT
  – KAO CETVRTO INSTITUT SE SJETIO OVOG DJELA KAD SU UVIDJELI DA OD ZAKUPA PLAZE I IZDAVANJA PARKA MOŽE UZETI PEDESETAK HILJADA EURA OD SEZONE.
  I NA KRAJU MISLIM DA VI OVO SVE DOBRO ZNATE NEGO ETO SVE U GRADU CVJETA SAMO NA KRAJ IGALA SMEĆE.

  29
  7
 3. Hvala na istini,dodala bi pse lutalice koji su nastanjeni u neprohodnoj sumi ispod Titove vile(nikako nemamo nista protiv tih divnih zivotinja vec protiv nebrige o njima.Ulaz i Igalo ,a tako ruzan i tuzan i kruna svega toga ul.Dr.Svetozara Zivojinovica……Sramota!!!!

  22
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code