Početna Društvo S novim rukovodstvom i nove akcije dobrovoljnih davalaca krvi iz Herceg Novog

S novim rukovodstvom i nove akcije dobrovoljnih davalaca krvi iz Herceg Novog

2

Na II Skupštini hercegnovskog Kluba doborovljnih davalaca krvi sumiran je rad kluba u protekle četiri godine, izabrano novo rukovodstvo, Upravni odbor i predstavljeni planovi kluba za naredni period.

Od osnivanja 15. februara 2015 godine KDDK Herceg Novi organizovao je jedanaest akcija dobrovoljnog darivanja krvi (među njima pet memorijalnih akcija u čast Jovana Kosaća) i učestvovao na preko četrdeset akcija darivanja krvi u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj.

“Na našim i akcijama na kojima smo učestvovali kao gosti, darivali smo preko 500 jedinica krvi što smatramo zapaženim rezultatom. Radi podizanja svijesti o dobrovoljnom davalaštvu krvi, u saradnji sa JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, KDDK Herceg Novi organizovao je pet edukativnih radionica na kojima je učenicima predstavljen značaj davalaštva krvi. Za protekle četiri godine, KDDK Herceg Novi prepoznat je po svom djelovanju, ostvarenim rezultatima i saradnji sa klubovima davalaca krvi u zemlji i regionu”, saopštili su iz Kluba.

Na Skupštini je izabrano novo rukovodstvo za naredne četiri godine: Zoran Srdanović – predsjednik,  Zorica Drakulić Vidaković i Nemanja Laban-potpredsjednici, Lidija Marković-sekretarka i Jovana Lipovac – koordinatorka za rad sa omladinom.

Upravni odbor kluba sačinjavaju: Alen Lalovac, Mira Barbarez i Tijana Vico.

Na Skupštini je odlučeno da se prvoj predsjednici kluba Dragani Cmiljanić dodijeli status počasnog člana, zbog rezultata koje je klub ostvario u protekle četiri godine.

KDDK Herceg Novi u narednom periodu biće posvećen širenju svijesti dobrovoljnog davalaštva krvi, njegovoj humanoj i zdravstvenoj strani, promovisanju ove plemenite ideje putem akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održavanjem edukativnih radionica i čestim pojavljivanjem u medijima, poručili su iz kluba.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code