Početna Turizam S VREĆAMA ZA SPAVANJE NA „PRAZNIK MIMOZE“

S VREĆAMA ZA SPAVANJE NA „PRAZNIK MIMOZE“

0

mimozaDo „mimozinih” dana ostalo je još dvije sedmice, a kako kažu iz JU Herceg Fest, narednih dana biće štampan program, koji je po riječima
predsjednika opštine Dejana Mandića definisan i sa izvođačima koji će nastupiti, kao i sarajevskim „Plavim orkestrom” na otvaranju.
Surfujući internetom vidimo da neke agencije nude turističke aranžmane u vrijeme „Praznika mimoze”, ali nailazimo za sada na tri ponude.
Beogradska agencija Lasta Trevel & Tourism nudi za 114 eura, 3 dana boravka u Hotelu Plaža ili Mediteranskom centru na bazi 2 polupansion (doručak i večera – švedski sto) u 1/2 i 1/3 sobama. U ovo je uračunata i boravišna taksa i osiguranje, odlazak na ribarsku feštu, razgledanje Kotora i Herceg Novog u pratnji stručnog vodiča, usluge vodiča-pratioca grupe iz agencije i organizacioni troškovi putovanja. Ukoliko gosti žele da se pojave i na prvom maskenbalu moraće da izdvoje još 15 eura.

plavi orkestarZa one koji iz Slovenije žele na fešte u Novi to će ih koštati 139 eura, za smještaj u Hotelu Plaža, a u to je uračunat i obilazak Dubrovnika, i Bokokotorskog zaliva.
Treća ponuda izazvala je našu najveću pažnju.
Naime, somborski željeznički planinarski klub ŽPK “Dr Radivoj Simonović” nudi aranžman vozom Sombor-Subotica-Bar, pa autobusom do Baošića za 60 eura i 2.000 din. Interesantno je da u to uključuju i obilazak 2.000 godina stare masline u Baru. Svi koji se odluče na ovoj put, imaju priliku da idu na izložbu cvijeća, zatim otvaranje Praznika Mimoze na Trgu, feštu od ribe i vina, dok je drugi dan rezervisan za pješačenje po obroncima Orijena. Polazak je iz Baošića do vrha Devesinje 775 m/nv, i preko do Bijele. Sve je ovo vjerovatno i bio razlog da istaknu: ”Preporuka Vođe puta je da se ponesu vreće za spavanje”.
Kada to pročitamo ovdje prva asocijacija na ovu napomenu jeste da je ona dopisana jer Herceg Novom nedostaju hoteli, što nije netačno. Ipak, riječ je o planinarima a oni mogu i u vrećama da konače na hercegnovskoj rivijeri.
Bilo kako bilo, sve će početi dobrom zabavom koju će nam 1. februara obezbjediti „Plavi orekstar” na trgu Nikole Đurkovića. Za to kao i za još 40-tak programa za 25 dana „Praznika mimoze” trebalo je već napraviti dobru promociju. Ona je za sada izostala i kao da je logika domaćina da se i bez marketinga može živjeti na starim lovorikama.
Ni na sajtu NTO nema programa „Mimoze”, osim uobičajenih informacija, kao ni na bilo kom drugom crnogorskom turističkom sajtu.
Za razliku od Novljana TO Budva je, primjera radi, doček Nove godine definisala još u oktobru, kada je i krenula sa najavom spektakularnog dočeka. Kao rezultat imali su 20.000 posjetilaca i zaradu od preko 2 milona eura.
Očigledno oni znaju za ”Marketing je libero, džoker vašeg tima, posvetite mu pažnju i vratiće vam neočekivano više”.
A, u Novom ?!

Picerija i restoran

 mimoza sombor

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code