Sa beogradskog “IFT 2018”: Povoljan odmor u predsezoni i postsezoni u Herceg...

Sa beogradskog “IFT 2018”: Povoljan odmor u predsezoni i postsezoni u Herceg Novom

0
Podijeli

Na jubilarnom 40. Međunarodnom sajmu turizma “IFT 2018” u Beogradu, pod sloganom “Odmor te čeka”, od 22. do 25. februara predstavlja se 1.200 izlagača iz 55 zemalja svijeta.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ministarstvo održivog razvoja i turizma, u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, strateškim partnerima i turističkom privredom, predstavljaju turističku ponudu Crne Gore.

Picerija i restoran

Na zajedničkom štandu, za koji su posjetioci već od prvog dana pokazali veliko interesovanje, prezentuje se kompletna crnogorska turistička ponuda koja je i ove godine pripremila povoljne aranžmane i nagrade za posjetioce.

Turistička organizacija Herceg Novog u saradnji sa predstavnicima turisticke privrede grada (Institut Igalo, Sun Resort, Lighthouse, Perla, Lazure), kao i predstavnicima turističke agencije Trend Travel, predstavila je ponudu na zajednickom štandu.

– Krajem aprila dogovoren je dolazak predstavnika turističkih agencija i turoperatora iz Italije. U istom periodu predviđen je i dolazak novinara i blogera iz regiona. Ali, gosti iz Srbije i Beograda su naši glavni gosti godinama i želimo da se takav trend i nastavi , poručio je v.d. direktor TO Herceg Novi, Pavle Obradović:

„Imamo odličnu ponudu za ovu sezonu. Ostvarili smo dosta kontakata sa lokalnim agencijama iz Beograda i Srbije, a dogovorili smo se da im proslijedimo ponudu apartmanskog i hotelskog smještaja. Ponudili smo veoma atraktivne i povoljne ponude za maj, jun, septembar i oktobar, kao i za sezonu“, kazao je Obradović.

Posjetiocima Sajma je posebno interesovanje privukao cvijet mimoze, kojeg su Novljani poklanjali i koji simbolizuje Festival Mimoze.

Manifestaciju je otvorila predsjednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je poručila da je turizam jedna od najuspješnijih i najunosnijih privrednih grana, kao i da se ulaganja u turizam višestruko isplate

Na otvaranju je govorio i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Rasim Ljajić, koji je naglasio značaj udruživanja tržišta sa zemljama regiona zbog prezentacije na dalekim tržištima.

Beogradski sajam turizma je najznačajnija manifestacija tog tipa u regionu i spada u red većih turističkih sajmova u Evropi i nezaobilazno je mjesto susreta svih učesnika i korisnika turističke industrije.

Manifestacija okuplja najveće turističke organizacije, agencije, turoperatore, hotele, planinske centre, banje, jezera, gradove, regije i zemlje sa svih kontinenata, koje će posjetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu i najaktuelnije informacije globalne turističke privrede.
Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Grčka.

Istovremeno sa 40. Sajmom turizma tradicionalno se odvijaju još tri manifestacije koje turizam čine potpunim: 14. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, 9.Sajam vina BeoWine i 11.Sajam suvenira „Posjetite Srbiju“.

Prema interesovanju prva dva sajamska dana može se očekivati dobra sezona, ali svakako da će se o utiscima govoriti nakon završetka jedne od najvećih turističkih berzi u regionu za koju se predviđa da će posjetiti oko 70 000 posjetilaca.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code