Sa donatorske Muljanske plesne večeri prikupljen novac i 140 knjiga

Sa donatorske Muljanske plesne večeri prikupljen novac i 140 knjiga

0
Podijeli

Proteklog vikenda Mjesna zajednica Muo i NVO Naša akcija iz Kotora, uz podršku Turističke organizacije Kotor, priredili su humanitarno Muljansko plesno veče. Iako je manifestaciju pred sam početak omela kiša, ipak, su došli stari i mladi da uživaju u trećoj večeri na Muljanskoj rivi.

Veče je obilježila prava plesna atmosfera, uz plodove mora, po tajnom lokalnom receptu, kao i umjetnica Dubravka Milivojević. Ona je posjetioce oduševila performansom argentinskih plesova, a kasnije se pridružila plesu sa omladinom.

Picerija i restoran

– Na akciji je kroz donacije prikupljeno 140 knjiga koje će napuniti novu Malu biblioteku na otvorenom u Starom gradu u Kotoru, a prikupljena su i finansijska sredstva prema idejnom projektu Mali Ribarski muzej Muo, kao i sportski teren za djecu ove mjesne zajednice – napominje izvršna direktorica NVO “Naša akcija”, Patricia Pobrić.

Ovo veče je realizovano kroz projekat StroNGO, čiji je cilj da se doprinese razvoju snažnijeg civilnog društva u Boki Kotorskoj. Vodeći partner u projektu je NVO Expeditio. Projekat je odobren kroz program Evropske unije IPA 2014 Civil Society Facility Montenegro, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori). Takođe veče je I dio projekta Net Active, koje je podržalo Ministarstvo Sporta Crne Gore. Vodeći partner je Odred izviđača „Njegoš“. Njegov cilj je okupljanje, umrežavanje i uključivanje mladih u organizovanje aktivnosti iz oblasti kulture, sporta, umjetnosti, ekologije i humanitarnog rada za unapređenje njihovih potencijala, kvaliteta slobodnog vremena i aktivizma u zajednici.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code