Početna Društvo Sa granice vraćene 32 tone banana, grožđa, krompira…

Sa granice vraćene 32 tone banana, grožđa, krompira…

9

Bezbjednost hrane u Crnoj Gori je na veoma visokom nivou, ocijenila je u intervjuu za Dnevne novine direktorica Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vesna Daković.

Samo tokom jula zabranjeno je stavljanje na naše tržište šest pošiljki hrane iz uvoza, ukupne težine oko 32 tone, kazala je Daković. Riječ je o pošiljkama dodataka hrani, jabukovog sirćeta, banana, stonog grožđa i krompira.

“Od početka godine zabranjeno je stavljanje na naše tržište 95 pošiljki hrane koja nije odgovarala parametrima bezbjednosti i kvaliteta. Ukupna težina tih pošiljki je oko 650 tona. Takođe, na unutrašnjem tržištu je uništeno oko 10 tona raznih vrsta proizvoda, uglavnom zbog promjene organoleptičkih svojstava ili isteklog roka trajanja”, pojasnila je Daković.

9 Komentari

 1. Na njeguskim prsutima njeguski je samo dim, i so kojom su posoljeni je iz uvoza, da da, njeguski prsuti iz Slavonije, Madjarske ili Rumunije, pa dabome, kupujmo domace.

  26
  2
 2. CETINJANI SE IZBORILI DA BRENDIRAJU I ZAŠTITE NJEGUŠKI PRŠUT! A BUTEVI TO JEST SIROVINU UVOZE IZ HOLANDIJE ILI BELGIJE! NIGDJE ŽIVOG KRMETA U CETINJSKIM ŠTALAMA, ALI ZATO SUŠNICE PUNE MESA… HAHAHA

  27
  1
 3. A koliko tog škarta završi u rafovima? Prepravljene deklaracije, rokovi trajanja, uvozni papiri, manifesti…
  U većini marketa nema skoro ništa od voća i povrća proizvedenog u CG, ima jedino nesto mliječnih proizvoda, jaja, alkohola i možda dio suvomesnatog ali i to nije od sirovina proizvedenih u CG, naročito Njegušli specijaliteti. Čak ni hleb nije domaći, pšenica se uvozi. U velikoj većini mesara sve što ima je uvezeno, ponešto ponegdje je iz CG, malo jagnjetine i možda junetine, ostalo sve iz uvoza, čak i piletina, pogotovo svinjetina. Bijeli luk čak iz Kine dolazi. CG uvozi sve što se da uvesti, uvoznički lobi i muljanje koje isti donosi su jaaaako razvijeni u CG.
  Neka me neko ubjedi da CG ne može sama sebe da hrani! No CG najviše vole one patriote koje se bogate preko grbače naroda i koji koriste blagodeti uvozničkog lobija i zakona. To je taj patriotizam koji oni propagiraju. Vole državu do zadnjeg centa. A ti sirotinjo budi sirotinja ili im se pridruži.

  40
   • To su svi oni koji se bave uvozom prehrambenih prozivoda koji su obavezni clanovi partije i prema kojima se steluju i pisu ili sprovode zakoni u ovoj Crnoj da ne moze biti Crnja Gori.
    Zna se kako i za koju firmu se carini i koliko se brzo propustaju sleperi da ih niko nikad nije ni pogledao a ne do ti bog da krenes da se bavis uvozom onda bi tek vidio kako tvoj kamion ceka dva dana dok se roba ne pokvari na red ili ti navodno fali neki zarez ili tacka na i na dokumentu pa ne mozes da carinis itd itd

    Ako ti je ovo gore predugacka definicija onda mozes i ovako :
    uvoznicki lobi = hostapleri, lopovi, prevaranti …. po tvom izboru

    15
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code