SA OBALE U HERCEG NOVOM NAREDNE GODINE PRIHOD 640 HILJADA EURA

SA OBALE U HERCEG NOVOM NAREDNE GODINE PRIHOD 640 HILJADA EURA

153
0
Podijeli

Od ukupno planiranih prihoda JP „Morsko dobro” u idućoj godini računa na 11 odsto iz Herceg Novog ili 640.000 eura. Opštini Herceg-Novi će ostati na raspolaganju pola, odnosno 320.000 eura.

Kako je saopšteno, nakon konsultacija predstavnika „Morskog dobra” i opštine, svoj dio Novljani će utrošiti namjenski. To znači preko 100.000 eura biće uplaćeno preduzeću “Čistoća”, oko 30.000 “Komunalno-stambenom” za održavanje zelenila i javne rasvjete. Ostalo će biti opredjeljeno za investicije, prije svega rekonstrukciju dijela Šetališta za što je obezbjeđeno je 160.000.
Od sredstava koja pripadaju JP “Morsko dobro” 200.000 eura je planirano za njihove zajedničke potrebe, a ostatak će ulagati u projekte sanacije morske obale. Oko 40.000 eura potrebno je za nekoliko manjih projekata: uklanjanje mula u Igalu, sanacija zida koji je propao u more u Đenovićima, sanacija mula u Žanjicama i kod kod kupališta “Golden bej”, opremanje pristaništa u Baošićima i Žanjicama bokobranima za sigurno pristajanje.
„Morsko dobro” je preuzelo i obavezu postavljanja informativnih tabli, mjerenja kvaliteta morske vode, monitoring biodiverziteta u Kamenarima, izgradnju rampe za invalidna lica. Za sanaciju i uređenje obale u Igalu – od Vile Galeb do Hotela Centar Igalo, za koji se projekat već radi, biće izdvojeno 110.000 eura.
No, na Šetalištu Pet Danica, od Citadele prema Meljinama, koji je ranije obnovljen, u toku je izgradnja kolektorske mreže. Turski izvođač mora sve vratiti u prvobitno stanje.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code